havadurum

Kurşunlu`da yüzler gülüyor

Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde feldspat madenine karşı başlattığı açlık grevini 22`nci gününde sonlandıran Bülent Behçet Özüren, bugün Çanakkale Valiliği`nde yapılacak bir toplantıya katılacak. Toplantıdan çıkacak sonuca göre, Özüren`in açlık grevini tamamen sonlandırması bekleniyor.

1107
 
Bayramiç`e bağlı Kurşunlu Köyü`nde sürdürülen feldspat madeni çalışmalarına tepki olarak direnişe geçen köylülerin kaderi bugün Çanakkale Valiliği`nde yapılacak toplantı ile belli olacak. Köylerine kurulan feldspat madenini istemedikleri için, yetkilileri seslerini duyması noktasında açlık grevine başlayan Özüren, hafta sonu (Cumartesi günü) açlık grevini 22`nci gününde sonlandırdı. Köylerinde yapılan pilav hayrı ve Çanakkale`den gelen destekçileri, İzmir`den gelen EGEÇEP üyeleri ve köylünün desteği ile açlık grevini sonlandıran Özüren, “Yetkililerin en sonunda sesimizi duyması çok sevindirici” dedi. Özüren, “Kurşunlu`daki bu maden faciası bir gerçeği ortaya çıkardı. Biz Türkiye`de eğer kolkola girebilirsek karşımızda kimse duramaz. Altını çizerek söylemek istiyorum, şiddetin dışında olan her hareketin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bir davaya gerçekten hayatınızı koyacak kadar inanmışsanız başarısız olmanız mümkün değil” dedi.
 
 
“Vali Vekili Dağ aradı”
Geçtiğimiz günlerde kendisini Çanakkale Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ`ın aradığını ifade eden Özüren, açlık grevini bitirdiğini açıkladı. Özüren, “Valimiz Ankara`ya gittiği için Vali Vekilimiz Bekir Sıtkı Dağ aradı. Vali Vekilimiz sayın Dağ, `Benim şu anda vekaletim var. Ben seninle Vali olarak konuşuyorum. Biz senin sesini duyduk, mesajını aldık. Oradaki olumsuz hava şartları nedeni ile orada durmanı istemiyoruz. İnsanca duygularla üzülüyoruz. Bir an önce orada açlık grevini bitirip, inmeni istiyoruz` dedi. Ben kendisine teşekkür ettim. Köyüm içim ne yapabiliriz? Sorusu gündeme geldi. `onu` dedi, `Valilikte yapacağımız toplantıda konuşuruz.` Buranın bir hukuki süreci olduğunu söyledi, ben de bunun farkındayım zaten. Pazartesi günü (bugün) orada konuşacağız. Ben de bugün açlık köyümün pişirdiği pilav ve gelen misafirlerimizin desteği ile bitireceğim” ifadelerini kullandı.
 
 
Toplantı bugün
Çanakkale Valiliği`nde gerçekleşecek, açlık grevini 22`nci gününde bitiren Özüren ve Kurşunlu heyetinin katılacağı toplantı bugün sabah saatlerinde gerçekleşecek. Özüren`in valilik çıkışında açıklama yaparak, son durum ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor. Bu arada Çanakkale Çevre Platformu üyeleri de bugüne kadar köye giderek destek verdikleri Özüren`e valilik çıkışında da destek vermeleri bekleniyor. Öte yandan hafta sonu Kurşunlu Köyü`nde düzenlenen etkinlik sırasında söz konusu madenciliğe ait araçların çalışmaya devam etmesi de katılanların tepkisine neden oldu.
 
 
Paylaş