havadurum

Kurban Bayramı öncesi hazırlık toplantısı

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesi ve bayram süresince İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirilecek tedbir ve denetimler ve hazırlıklar hakkında toplantı yapıldı.

833

Çanakkale il genelinde, 26 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi. Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için hayvan pazarlarının, kesimhane ve kurban kesim alanlarının denetimlerinin mevcut denetimlere ek olarak artırılarak devam etmesi, sağlık açısından sağlıklı hayvanların kurban kesilmesi gibi birçok konuda İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirler

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü resmi internet sayfasında yapılan açıklamada; “ Kurban Bayramı öncesi yapılan çalışmaların vatandaşların güvenliği ve sağlığı açısından son derece önemli olduğu, hayvan pazarlarının, kesimhanelerin ve kurban kesim alanlarının titizlikle denetlenmesi, sağlık standartlarına uygunluğunun sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda hassasiyet gösterilmektedir” denildi.

Kurban Bayramı güvenlik toplantısı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Vali Yardımcısı Hakkı Uzun'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü ve Gestaş yetkilileri katıldı. Toplantıda, yapılacak uygulamalarla ilgili kararlar alındığı ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş