Kumtepe’den mahalle sakinlerine çağrı

Mahalle düzeyinde yaşanan sorunların çözümlenmesi amacıyla kurulacak olan Kemalpaşa Mahalle Meclisi, 14 Kasım tarihinde Kent Konseyi Toplantı Salonu`nda saat 18.30 gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısıyla oluşturulacak.

752
Mahalle sakinlerine genel kurul toplantısına katılım sağlaması için çağrıda bulunan Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Şebnem Kumtepe, mahallelilerin ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirebileceği ve oluşturulan görüşlerin ilgili kurumlara iletilebilmesinin mekanizması olacak olan Kemalpaşa Mahalle Meclisi`ni önemsediklerini söyledi. Kumtepe; “Kent Konseyi`nin mahalle meclis çalışmaları var. Sıra Kemalpaşa Mahallesi`ne geldi. Kemalpaşa Mahallesi de yapı itibariyle nüfusu en az mahallelerden bir tanesi olmasına rağmen bütün şehri bünyesinde barındırıyor. Esnaf ağırlıklı bir mahalle. İnsanların birbirleriyle saygılı bir şekilde iletişim halinde olduğu bir mahalle. 14 Kasım tarihinde saat 18.30 da Kemalpaşa Mahallesi`nin mahalle meclisinin genel kurul toplantısı olacak. Bu toplantıya bütüm mahalle sakinlerini davet ediyorum. Çünkü, mahallede görülen eksiklikler ve sorunlar ele alınacak. Mahalle sakinleri, mahallelerine ne kadar sahip çıkarlar ve duyarlı olurlar ise o kadar daha istedikleri bir yaşama yakın olurlar. Bu yüzden mahalle meclislerini çok önemsiyorum. Esnaf ağırlıklı bir mahallemiz olduğu için çalışmalarımız esnaf ağırlıklı olacak” dedi.
 
İlk hedef sanat sokağı
“Mahalle meclisinde ilk hedef olarak, bir sokağı sanat sokağı yapmaya çalışacağız” diyen Kumtepe; “Belediyemiz yeşil binasıyla yeşil bir kente hazırlık yapmaya başladı. Merkez mahalle olarak buna katkı sağlayabileceğimiz, atıkların nasıl kullanılacağına dair halkı bilgilendireceğimiz projelerle bu kısmına da destek vermek istiyoruz. Muhtarlar olarak aracı kurumlarız. Hem halk hemde resmi kurumlar arasındaki diyoloğu sağlamakla görevliyiz. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan insanların yaşadığı sorunları minimuma indirmek ve sorunlarını çözebilmektir” şeklinde konultu.
“Meclise herkes katılabilir”
Oluşturulacak olan Mahalle Meclisi`nde herkesin görev alabileceğini de kaydeden Kumtepe şu şekilde konuştu: “Meclise herkes katılabilir. Seçimimiz genel kurulda yapılacak. Gönüllülük esasıyla çalışacak olan mahalle meclisinin yönetim kurulunun altında çalışma grupları oluşturarak mahalle sakinleri istediği çalışmayı yapılabilir. Mahalle sakinlerinden buna duyarlı olmalarını istiyorum.”
Paylaş