Kruvaziyer Limanı’ndan Miami çıkarması

Çanakkale’nin tek kruvaziyer limanı olan Çanakkale (Kepez) Limanı, Seatrade tarafından her yıl organize edilen Cruise Shipping Miami Fuarına katıldı.

960
Çanakkale Limanı, 11-14 Mart tarihleri arasında bu yıl 29 uncusu düzenlenen fuarda Türkiye’nin kruvaziyer limanlarının oluşturduğu “Cruise Türkiye” isimli platformun üyesi olarak yerini aldı. Liman, 2012 yılında kurulan ve ilk olarak Kasım 2012’de Fransa’nın Marsilya şehrinde düzenlenen Seatrade Med Marseille fuarına katılan platformun kurucu ve icra kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Liman Müdürü Evren Beceren, Marsilya Fuarı`nın ardından ABD’nin Miami şehrinde gerçekleştirilen ve 3. kez katılım sağladıkları fuarda Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Çanakkale Limanı’nın global kruvaziyer endüstrisinde artık adını söz ettirdikleri ifade eden Beceren, tüm kruvaziyer şirketlerince tanınır bir liman haline getirdiklerini belirtti. Cruise Shipping Miami Fuarı çatısı altında bu yıl Cruise Türkiye olarak daha fazla sayıda kruvaziyer gemi işleten şirket ile görüşme imkânı yakaladıklarını kaydeden Beceren, Fuarda dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden Royal Caribbean Cruises, AIDA Cruises, Norwegian Cruise Line, Crystal Cruises, Carnival Cruise Line, Azamara Cruises, Prestige Cruise Holdings, Celebrity X Cruises, Princess Cruises, Compagnie Du Ponant, Windstar Cruises, Seadream Yacht Club ve Viking Ocean Cruises ile görüşme yaptıklarını dile getirdi. Çanakkale Liman Müdürü Evren Beceren, gerçekleştirdikleri yeni bağlantılar sayesinde 2014 yılı için de bazı planlamalara dâhil olduklarının müjdesini verdi.
 
Aktoprak; “Kruvaziyer gemi sayısı 44’e ulaştı”
Çanakkale Limanı Genel Müdürü Ali Aktoprak ise fuarda özellikle 2015 yılında Anzak Günü merasimlerinin 100. yıl etkinlikleri kapsamında kruvaziyer turları planlamaları için şirketlerin kendileri ile görüşmede bulunduklarını ve şimdiden 10 geminin 20 – 26 Nisan 2015 tarihleri arasındaki dönem için rezervasyon talebinde bulunduğunu belirtti. Aktoprak, 2013 yılı için de planlı kruvaziyer gemi sayısının 44’e ulaştığını sözlerine ekledi.
Paylaş