havadurum

Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır? En Kolay ve Lezzetli Tarifler Burada!

Kozalak tatlısı, hem görsel hem de damak zevki açısından harika bir tatlıdır. Bu tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler çok az ve basittir. Sadece mısır gevreği, çikolata, bal ve tereyağı ile enfes kozalak tatlısı yapabilirsiniz. İsterseniz farklı malzemeler de ekleyerek tatlıyı zenginleştirebilirsiniz. Kozalak tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir, en güncel bilgileri ve tarifleri bu makalede bulabilirsiniz.

2025

Kozalak tatlısı, son yıllarda popüler olan ve özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlıdır. Bu tatlı, adından da anlaşılacağı gibi kozalak şeklinde hazırlanır. Mısır gevreği, çikolata, bal ve tereyağı ile yapılır. Bu malzemeleri karıştırarak kozalak şekli vermek çok kolaydır. Fincan, limon sıkacağı veya elinizle şekil verebilirsiniz. Kozalak tatlısı, hem yapımı hem de sunumu çok pratik olan bir tatlıdır. Bu tatlıyı yapmak için aşağıdaki tarifleri takip edebilirsiniz.

Kozalak Tatlısı Tarifi

Malzemeler

  • 250 gram karamelli mısır gevreği
  • 100 gram margarin
  • 5 adet metro çikolata
  • 4 yemek kaşığı bal

Yapılışı

  1. Geniş bir tencerede margarin ve çikolataları eritin.
  2. Balı ekleyin ve karıştırın.
  3. Mısır gevreğini ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Kahve fincanına koyup ters çevirerek kozalak şekli verin.
  5. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kozalak Tatlısı Püf Noktaları

  • Çikolatayı erittikten sonra hızlı davranmalı ve donmasını engellemelisiniz.
  • Tatlınıza fincanda şekil verirken rahat çıkması için hafif ıslatabilirsiniz. Yine de rahat çıkartamayacağınızı düşünüyorsanız fincanınıza streç film yerleştirebilirsiniz.
  • Tatlınıza isteğe bağlı olarak limon sıkacağında da şekil verebilirsiniz.
  • Mısır gevreğinizi isteğe bağlı olarak sade de kullanabilirsiniz.

Kozalak Tatlısı Kaç Kalori?

Kozalak tatlısı, oldukça kalorili bir tatlıdır. 1 porsiyon kozalak tatlısı yaklaşık olarak 284 kaloriye denk gelmektedir. Bu tatlıyı yedikten sonra hafif bir yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz.

(Saim Tunçman)

Paylaş