havadurum

Köy halkının dertlerine ortak oldu

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

710
Eceabat ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Mili Parkı’nda yaşanan sorunları da ele aldı. Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe Köyü’ne giden Soydan, burada vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi ve dertlerine ortak oldu. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan üreticilerin, budama mevsimi sonrası kuruyan ağaç dallarını Milli Park içerisinde imha edememesiyle ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Soydan; “Çanakkale ve ilçelerimizde halkla iç içe, halkla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında öncelikle Eceabat ilçe binamızda örgüt yöneticilerimiz ve partililerimizle birlikte olduk. Ardından Eceabat ilçe örgüt yöneticilerimiz ile birlikte Eceabat’a bağlı Alçıtepe köyümüze giderek, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sorunları dinledik, dertlerine ortak olduk. Anılan bölgenin Tarihi Gelibolu Milli Park sınırları içerisinde olması bölgede yaşayan, yaşamını kazanmaya çalışan vatandaşlarımızın ayrı sıkıntılarla karşılaşmasına neden olmaktadır. Zeytin üreticileri, zeytinyağına verilen desteğin zeytin tanesine verilmemesinin haksızlık olduğunu ifade etmektedir. Bölgede zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan üreticilerimizin budama mevsimi sonrası kuruyan ağaç dallarının Milli Park içerisinde imha edememesi ciddi sıkıntıların oluşmasına neden olmaktadır” dedi.
 
Üreticilerin sorunlarını TBMM’ye taşıyacak
Milli Park içerisinde yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü için TBMM’de gerekli çalışmaları yapacağını ifade eden Soydan; “Milli Park içerisine günde ortalama 35-40 bin ziyaretçi trafiğinin olması araç trafiğinin işleyişinde sorunlar yaratmaktadır. Tarihi Milli Park içerisinde derelerinin ıslah edilmemesi yoğun yağışlarda tehdit oluşturmaktadır. Milli Park içerisinde yaşayan ve yaşadığı bölgeyi koruyan kollayan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapacağımızı ve gerek duyulduğunda ise konunun TBMM gündemine getirileceğini ve sorunun çözümü konusunda her türlü çalışmayı yapacağımızı ifade ettik. Halkın sorunlarını halkla birlikte çözmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor ve halkın iktidarını halkla birlikte kurana kadar da çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Paylaş