Korkmadan ve çekinmeden mücaleye devam

Özgürlük Parkı`nda düzenlenen ?Sevgini Kat Gel? adlı bahar şenliğinde bahara merhaba denildi. Şenlikte Kazdağları`nın önemine dikkat çekerek kadınlara seslenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ?Yöremizi ve geleceğimizi doğamızı koruyacağız. Bu mücadelede sizi de yanımızda göreceğimize eminim? dedi

870
Kent Gönüllülerinin barışın kenti Çanakkale`de gönüllük esasına dayalı olarak her konuda yerel yönetime destek olduğunu kaydeden Başkan Ülgür Gökhan; ?Çevremiz çok önemli. Kazdağlarına karşı vermiş olduğumuz mücadelede desteğinizin artarak devam etmesini istiyorum. Atikhisar barajımız bizim su kaynağımız, etrafındaki ormanlık alanlar hayat kaynağımız, Kazdağları oksijen kaynağımız. Dolayısıyla bu mücadeleyi korkmadan ve çekinmeden yapıyoruz. Uluslararası sermaye insanları korkutarak, bir şey yokmuş gibi kandırarak etkilemeye devam ediyor. Özellikle köylerde, kırsalda dar gelirli insanların gözünü boyayarak günlük ihtiyaçlarını görerek, iş birlikçileri kanalıyla onları kandırarark bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Yöremizi ve geleceğimizi doğamızı koruyacağız. Bu mücadelede sizi de yanımızda göreceğimize eminim? dedi.
 
 
Esenler Mahallesi Kent Gönüllüleri Sorumlusu Hülya Barut Barış`ın kenti Çanakkale`de Kent gönüllülerinin emekleriyle düzenlenen bahar şenliğinde tüm kent sakinlerinin kaynaşmasını hedeflediklerini belirterek, bu tür etkinliklerinin sosyal faaliyetlere zemin hazırladığını belirtti.
Barut İl Özel İdaresi ve Belediye hizmetlerine gönüllü katılım yönetmeliği çerçevesinde maddi kazanç beklemeden yerel yönetim hzimetlerine katılan gönüllülerin sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, yeni üyelere de kapılarının açık olduğunu duyurdu.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şenlikte yaptığı konuşmada yönetimlerde katılımcı anlayışın geliştiğini belirterek, ?yetki bende? anlayışının yerine çoğulcu ve katılımcı anlayışı benimsediklerini kaydetti. Kentin kaynakları kullanılırken şeffaf ve katılımcılı anlayışın daha büyük önem taşıdığını belirten Gökhan: ?Yasaların da öngördüğü şekliyle kentlinin yönetimde söz sahini olmasını sağlamak, gönüllük esasına uygun kent sorunları ile ilgilenmesini sağlamak ve çözüm önerileri getirerek katkıda bulunmaları amacıyla kent gönüllülüğü kavramını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kavram içinde her türlü siyasi görüşten, farklı gelir gruplarından ve farklı mahallelerden insanlar var. Daha çok akla ve öngörüye ihtiyacımız var, bu da yetmez. Gönüllülük esasını geliştirmeli. Bu kentte yaşamanın sevincine sahip insanların huzuru sürmeli. Bu birliktelik esasen hür ortamda yaşama talebinin bir gereğidir. Bundan sonra her toplantıyı belki başka mahallelerde tertip edeceksiniz. Çağdaş demokrasilerde bu böyle gelişliyor. Bu kentin kadınları duyarlı, fedakar, özgür yaşamayı seven, baskı altında olmaktan hoşlanmayan, Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk`e bağlı. Kentli kadınlarımızın bu niteliği çok önemli, o yüzden ben daima bu kentin kadınına pozitif ayrımcılık yapılaması gerektiğine inanıyorum, birarada olarak bana aldığım bu kararın ne kadar doğru olduğunu gösterdiniz. Sizi doğru anlamışım ve algılamışım? dedi.
 
 
Kadın Voleybol takımının başarısını da tebrik eden Gökhan:? Bu çok önemli, onlar bundan sonra gelecek nesile ve gençlerimize de spor yapma konusunda örnek oldular. Önümüzdeki sene buraya Fenerbahçe`si, Galatasaray`ı, Beşiktaş`ı, birinci lig takımları gelecek. Bu kent birlikte dayanışma içinde her konuda en iyi olmayı hak eden bir kent, bunu sağlamak için mücadele edeceğiz? dedi.
Kent Gönüllülerinin barışın kenti Çanakkale`de gönüllük esasına dayalı olarak her konuda yerel yönetime destek olduğunu kaydeden Başkan Ülgür Gökhan: ? Çevremiz çok önemli. Kazdağlarına karşı vermiş olduğumuz mücadelede desteğinizin artarak devam etmesini istiyorum. Atikhisar barajımız bizim su kaynağımız, etrafındaki ormanlık alanlar hayat kaynağımız, Kazdağları oksijen kaynağımız. Dolayısıyla bu mücadeleyi korkmadan ve çekinmeden yapıyoruz. Uluslararası sermaye insanları korkutarak, bir şey yokmuş gibi kandırarak etkilemeye devam ediyor. Özellikle köylerde, kırsalda dar gelirli insanların gözünü boyayarak günlük ihtiyaçlarını görerek, iş birlikçileri kanalıyla onları kandırarark bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Yöremizi ve geleceğimizi doğamızı koruyacağız. Bu mücadelede sizi de yanımızda göreceğimize eminim? dedi. Kent Gönüllülerin organize ettiği şenlik, pilav ikramı ile sona erdi.
Paylaş