havadurum

Kordonboyu işgal edildi

AKP İstanbul İl örgütün “İstanbul komşuları ile güzeldir “kampanyası temelinde organize ettiği iftar yemekleri kampanyasında Çanakkale Kordonboyunda düzenlenen organizasyonda yaşananlar Çanakkalelileri çileden çıkardı.İftar yemeği öncesindeki hazırlıklar için tırların yeni yapılan kordon zeminine sokulmasından başlayarak, Kordonboyunun işgali ile süren yemek düzeni ve sonrasında çöplerin toplanmasındaki yaşanılan sorunlara kadar bir çok problem vatandaşların tepkisine yol açtı. Bu tepkilerden böyle bir organizasyona izin veren Çanakkale Valiliği de nasibini aldı.

1228
Çanakkale’nin en önemli gezinti yerleri arasında bulunan Kordonboyu’nun işgal edilmesi bazı tepkileri de beraberinde getirdi. Tepkilere yol açan Kordonboyu işgaline izin veren Çanakkale Valiliği de vatandaşların tepkisinden nasibini aldı. AKP İstanbul İl Başkanlığı`nın düzenlediği iftar sofralarının gövde gösterisine dönüşmesine sert tepki veren vatandaşlar, Çanakkale Valiliğinin de Kordonboyu’nun bu şekilde kullanılmasına izin vermemesi gerektiğine dikkat çektiler.
 
İl genelinde düzenlenen iftar yemeklerini gövde gösterisine dönüştüren AKP, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar ve bazı siyasi partilerinde tepkisini çekti. Kordonboyu’nu kapatan iftar yemeğine İstanbul`un Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AKP Ümraniye Merkez İlçe Başkanı Öztürk Oran, AKP Ataşehir Merkez İlçe Başkanı Nimetullah Topu ve çok sayıda partilinin katılması dikkat çekti.
Paylaş