Köprüye “Geçit yok”

1/100 binlik çevre planında da yer alan Çanakkale Boğaz Köprüsü ve Otoyolu projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, “Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. Kesim Otoyol” projesinin ÇED toplantısı dün hem Gelibolu`da hem de Çan`da yapılmak istendi. Toplantılara yöre halkından kimse katılmazken, Emek ve Demokrasi Güçleri, toplantıların yapılmamasını sağladı.

1015
 
 
Çanakkale`de Lapseki-Gelibolu arasında yapılması planlanan Boğaz Köprüsü ve Otoyol Geçidi için ilk ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısı Gelibolu Atatürk ve Kültür Merkezi`nde yapılmak istendi. Dün sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi`nde hazır bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları 1`nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri toplantının tüm hazırlıklarını tamamlayarak toplantı saatini bekledi. Gelibolu halkından neredeyse hiç kimsenin katılmadığı dikkat çekerken toplantıya, aralarında Halkların Demokratik Partisi Milletvekili adayları Ergin Fidan ve Leyla Yavuz ile, HDP il yöneticileri, Emek Partisi İl Başkanı Ercan Adsız, Emek Gençliği, Çanakkale Halkevi Başkanı Mehmet Öztürk, Öğrenci Kolektifi üyelerinin de bulunduğu Emek ve Demokrasi Güçleri katılım sağladılar. Zaman zaman görevlilerin gerginlik yaşanmasına neden olduğu toplantı yapılamayarak sonlandırıldı. Toplanntıya katılanlar ıslık ve alkışları ile çıkardıkları gürültünün ardından hem toplantıyı protesto ettiler hem de toplantının yapılamamasını sağladılar.
 
 
Çan`da da yapılamadı
Toplantının ikinci ayağı olan Çan`daki Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı da yine protestolarla geçti. Emek ve Demokrasi Güçleri ile Çan Gençlik İnisiyatifi üyelerinin protestoları ile gerçekleşen toplantıda “Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. Kesim Otoyol” projesi hakkında bilgilendirme yapılmak istendi. Çan Öğretmenevi`nde gerçekleştirilmek istenen toplantı yine yoğun protestolar nedeni ile yapılamadı. (Seçkin Sağlam)
Paylaş