havadurum

Köprünün durumu araştırılacak

İl Genel Meclisi`ne CHP gurubu tarafından araştırma önergesi verildi. Meclis Başkanlığına CHP`li İl Genel Meclis üyeleri Halil Kaymak, Bülent İşleyen, Ünsal Öntürk, Hakkı Öztürk, Alaettin Açar ve Halil Duymaz imzasıyla sunulan önerge de Bahçeli Köyü civarında bulunan köprünün son durumunun araştırılması talep edildi.

740
Meclis Başkanlığına CHP`li İl Genel Meclis üyeleri Halil Kaymak, Bülent İşleyen, Ünsal Öntürk, Hakkı Öztürk, Alaettin Açar ve Halil Duymaz imzasıyla sunulan önerge de Bahçeli Köyü civarında bulunan köprünün son durumunun araştırılması talep edildi. Önerge ile ilgili söz alan İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak; “Bütçe konusu olan ve meclisimizle ilgili olan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı bir köprüyü getirdim. Çok kısıtlı kaynaklarla yapılan yardımlar hedefe değil toplumun yarasına, kamunun zararına devam etmekte. Meclisimiz de bir Denetim Komisyonu var. Bunlar her sene seçiliyorlar. Gidiyorlar hiçbir yerdeki işleri görmeden hiçbir sorun yoktur deyip geliyorlar. Yapılan köprü halkın yaptığın köprüden iki metre aşağıda. Su geldiği zaman çekmediği için toprakları da alıp götürüyor. Bu konunun incelenip meclisimize bilgi verilmesini bu ödemeyi kim onayladıysa bunun da açığa çıkmasını talep ediyorum” dedi.
 
“Denetleme yetkisine sahip değil”
Konu ile ilgili söz alan İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda ise; “Denetim Komisyonu, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin gelir ve giderlerini denetleme yetkisine sahip değil. Biz sadece İl Özel İdaresi gelir ve giderlerini denetleriz” diye konuştu. Şanda`nın ardından yeniden söz alan Halil Kaymak; “O zaman komisyona havale edelim. Bu konu gündeme getirilsin. Bu paralarımız heba olmasın. Hizmete giden her para geleceğe aydınlıktır ama bu harcanan paralar bu kamunun karanlığına giden bir ödüldür” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından `Ayvacık Kavak Dağından gelerek Akçin Çayı ile birleşip Bahçeli Köyü`nden geçen su üzerine yapılan köprünün durumunun araştırılıp meclise bilgi verilmesi` ile ilgili önerge; Köye Yönelik Hizmetler ve Meclis Araştırma ve Hukuk Karma Komisyonu ve Ezine Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleriyle beraber araştırılması için oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda söz konusu önerge oybirliği ile kabul edildi.
Paylaş