havadurum

"Köprünün açılacağı belliydi, GESTAŞ ayıplı ve kusurlu hizmet sunuyor"

777
1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi`nin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımı ile açılmasının ardından GESTAŞ sefer saatlerini neredeyse durdurma noktasına getirdi. GESTAŞ, köprünün bir hafta ücretsiz olması sebebi ile seferleri azalttığı duyurusunda bulunarak resmi sitesinden; "1915 Çanakkale Köprüsü geçişlerinin 1 hafta ücretsiz olması sebebiyle, 19.03.2022 Cumartesi günü itibariyle 26.03.2022 tarihine kadar Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında sefer tarifesinde değişiklik söz konusudur. Belirtilen hatlarda, yoğunluk durumunda tarifeye ek olarak seferler gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgiye https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri kısmından veya mobil uygulamamızın ``sefer saatleri`` bölümünden ulaşabilirsiniz" açıklaması yaptı. GESTAŞ`ın sefer değişikliğine Çanakkaleliler tepki gösterirken, tepkiler yapılan açıklamalarla devam etti. GESTAŞ`ın ayıplı ve kusurlu hizmet sunduğunu belirten TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, Eceabat-Kilitbahir-Çanakkale arasında çalışan yüzlerce kamu görevlisi ya da farklı sektör çalışanı olduğunu belirterek; "Bu düzenleme bir haftalık dahi olsa insanların yaşamını alt üst ediyor" dedi. Berkit, Gelibolu ve Eceabat Kaymakamlarına çağrıda bulunarak bu durumun biran önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz`da yaptığı açıklamada; "Bu düzenlemeden ivedi şekilde geri adım atılıp vatandaşımız mağdur edilmemelidir" dedi.
 
"Düzenleme bir haftalık dahi olsa insanların yaşamını alt üst ediyor"
GETAŞ`ın ayıplı ve kusurlu hizmet sunduğunu belirten Berkit; "GESTAŞ bu uygulama ile Çanakkale, Eceabat ve Kilitbahir halkına gerçekten zulmediyor. Bu kadar da olmaz artık pes diyoruz. Oradan buraya ya da buradan oraya gelip giden devlet memuru veya başka sektörlerde çalışan insanlar var. En azında Kilitbahir motorlarını her saat başı gidecek ve insanların yaşamını kolaylaştıracak şekilde çalıştırmaları lazım. Bu düzenleme bir haftalık dahi olsa insanların yaşamını alt üst ediyor. İnsanları buradan başka türlü geçebilmelerinin imkanı yok" dedi. 
 
"Köprünün açılacağı neredeyse 6 aydır belli bunun önlemini almaları lazım"
Berkit; "Bu gerçekten kusurlu ve ayıplı bir hizmet. GESTAŞ köprü daha tam açılmadan bunu yaptı. İnsanların köprüye gidip geçecek kadar durumları iyi değil. Buna acil çözüm bulamaları lazım. Hiç olmazsa araçsız küçük tekne bulsunlar, insanların yaşamını kolaylaştırsınlar. Köprünün açılacağı neredeyse 6 aydır belli bunun önlemini almaları lazım. Gece 12`den sonra geçiş yok yalnızca köprüyü kullanmak zorundasın. Hastalık vs. bir sürü şey insanın başına gelebilir. Buradan Gelibolu Kaymakamı`na da, Eceabat Kaymakamı`na da çağrı yapıyorum. Bu duruma el birliği ile biran önce çözüm bulalım" dedi. 
 
"Bu düzenlemeden ivedi şekilde geri adım atılıp vatandaşımız mağdur edilmemelidir"
İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz`da GESTAŞ`ın yaptığı uygulamadan biran önce geri adım atması gerektiğini belirterek; "Çanakkale İl Özel İdaresi`ne bağlı GESTAŞ A.Ş. firması, dün gece yaptığı sefer tarifesi düzenlemesi ile vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Yeni düzenlenen sefer tarifesi ile saat başı olan Eceabat seferleri 2 saate, 45 dakikada bir olan Kilitbahir Seferleri`nin ise 2 saate kadar çıkarıldığı görülmüştür. Ayrıca gece seferleri kaldırılmıştır. Aynı durum Lapseki - Gelibolu hattında da mevcuttur. Şehrimizdeki yaya vatandaşlarımızın olduğu unutulmamalıdır. Bu düzenlemeden ivedi şekilde geri adım atılıp vatandaşımız mağdur edilmemelidir" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş