Kooperatiflerin güzergah tartışması

Çanakkale’de iki kooperatif arasında yaşanan yol güzergahı tartışması şoförlerin darp edilmesine kadar ulaştı.

493
 
 
Çan Birlik Kooperatifi ve Yenice ilçesinde faaliyet gösteren S.S.27 Nolu Yenice Birlik Kooperatifi arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan SS.27 Nolu Yenice Birlik Kooperatif Başkanı Hulisi Ceylan, kooperatifleri ile Çan İlçesinde faaliyet gösteren Çan Birlik Kooperatifi arasında yaşanan anlaşmazlığın devam ettiğini söyledi.
 
Çan Birlik Kooperatifi’nin Çanakkale yolundaki rekabetinin Yenice-Çan arasındaki güzergahlarına yansıdığını belirten Ceylan; “Kooperatifimizin Çanakkale ye giderken Yenice-Çan-Çanakkale olan güzergahı Çan Kaymakamlığının itirazı doğrultusunda Çanakkale İl Trafik Komisyonu tarafından Yenice- Çanakkale olarak değiştirildi. Bunun neticesinde Çan Birlik Kooperatifinin ve Yenice Birlik Kooperatifinin Çanakkale yolundaki rekabeti Yenice-Çan arasındaki güzergahımıza yansımıştır. Çan Birlik Kooperatifi tarafından Çan otogarında yazıhanemiz olmasına rağmen peron yapmamıza izin verilmemiş, Çan Belediyesi ve Çan Birlik Kooperatifi ortak hareket ederek otobüslerimiz otogardan boş çıkartılmaktadır. Yenice Birlik Kooperatifimiz Çan otogarından yaklaşık dört aydır yolcu alamamaktadır. Yenice ye gelmek isteyen yolcular otogar dışına çıkmak sureti ile Çanakkale den gelen otobüslerimize binebilmektedir” dedi.
 
“Şoför darp edildi”
Kendilerini yolcu olarak gösteren kişi ya da kişiler tarafından Çan ilçesi Kapalı Spor Salonu önünde otobüslerinin durdurulup şoförün darp edildiğini ifade eden Ceylan; “Aynı şekilde 17.09.2012 tarihinde saat 13.00 sularında 17 YL 784 plakalı Nevzat Koca (53) yönetimindeki otobüsümüz Çan otogarında yolcularını indirdikten sonra Yenice ilçesine hareket etmiştir. Kendilerini yolcu olarak gösteren kişi ve kişilerce Çan ilçesi Kapalı spor salonu önünde otobüsümüz durdurulup şoförümüz darp edilmiştir. Daha önce defalarca yetkili mercilere başvuru yapmamıza rağmen Çan ilçesinde gerekli hiçbir emniyet tedbiri alınmamıştır. Bizler Çan ilçesine gidiş ve dönüşlerimizde can güvenliğinin olmadığını görmekteyiz. Şimdi buradan tekrar yetkili mercilere sesleniyorum. Lütfen bizim can güvenliğimizi sağlayınız. Umarım bundan sonra bu tür olaylar cereyan etmez” diye konuştu.
Paylaş