Konutlarımızın dayanıklılığı test edilmeli

Gökçeada açıklarında meydana gelen 6,5 şiddetindeki deprem sonrasında devam eden artçı depremler ile birlikte kentlilerin dikkatleri; binalarının depreme ne kadar dayanıklı olduğu ve yaşanmış ana deprem ile 500`e yakın artçıdan etkilenme düzeyinin hangi seviyede kaldığı noktasında yoğunlaştı.

889
Depreme hazırlıklı olmanın en birincil kriterinin depreme dayanıklı konutlar olduğunu belirten vatandaşlar yetkililerden bu konuda bir proje dahilinde kentin bina stokunun depreme dayanıklılığının ölçülmesini ve buna ilişkin ortaya çıkacak envanter temelinde alınacak önlemlerin masaya yatırılmasını talep etiler. Valilik, yerel yönetim, ÇTSO gibi sivil toplum örgütlerinin bu konuda harekete geçmesini talep eden vatandaşlar, gelinen noktada hiçbir şeyin bu projeden daha önemli olamayacağı belirttiler.
 
Özelikle İstanbul’un bazı semtlerinde bu konuda adım atıldığını, konutların depreme dayanıklılık haritalarının çıkarıldığını, 1. Derece Deprem Bölgesi olan Çanakkale’de bu projenin hayata geçirilmesinin ertelenemez bir görev haline geldiğini belirten vatandaşlar; “Kentin en önemli sorunu budur. Kente hizmet etmek isteyenler için şimdi bu proje bir samimiyet sınavı olacaktır. Yarın çok geç olabilir. Yaşanılabilecek olumsuzların hesabını yarın kimse veremez” diyerek yetkilileri uyardılar.
Paylaş