Konuştukça batanlar

Bazı kişiler/ kurumlar konuştukça kendilerini daha zor duruma düşürürler.
Neden böyle yaparlar sorusunun cevabı olarak genelde; bazı gerçeklerin gizlenmesine dönük çabalar yatmaktadır.
Tabiî ki bu tarz bir kurgunun sonucudur.
Birde sadece mikrofon meraklıları vardır ki; onları bu kapsamın dışında tutmak gerekir.
Onların durumu biraz hastalık boyutundadır.
Elerinden mikrofonu almayın yeter, konuşsunlar onlar; konuştuklarının bir kıymeti harbiyesi yoktur, dinleyenlerde kendilerini böyle kabul etmişlerdir.
Konuştukça batan ve gerçekleri gizleme peşinde olup, bir kurgu ile hareket edenler üzerinde durmak gerekir.

807
Gazetemiz Olay 11/12/2014 tarihli yayınında “Usulsüzlüğü Sayıştay Raporu Çıkardı” başlıklı bir haber yayınladı.
Haber içeriğinde belirtilen şunlardı; “İl Özel İdaresi`ne verilen Sayıştay Raporu, GESTAŞ`taki bir usulsüzlüğü ortaya çıkardı. İhalesi yapılması gereken TDİ`den alınan menkul ve gayri menkuller ile ilgili Sayıştay’ın ihale yapılmasını istediği öğrenildi. İl Özel İdaresi ve Sayıştay arasındaki yazışmalarda, kamu zararının söz konusu olmadığı ancak, usulsüz kullanım oluştuğu öğrenildi”
Bu haberin kaynağı İl genel meclisinin Kasım ayı toplantısında alınan 95 no lu karardı.
Ne yazılmıştı 95 no lu kararda, aynen şöyle : 2014 yılında İl Özel İdaresine verilen Sayıştay Raporu doğrultusunda İl Genel Meclisinin 09.06.2006 gün ve 58 nolu kararının iptal edilerek; İl Özel İdaresinin Özelleştirme Yüksek Kurulunun kararına istinaden TDİ’den devraldığı menkul ve gayrimenkuller, gemiler ve devralınan gemilerce seyrüsefer hizmeti verilmekte olan Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Gökçeada, Kapatepe-Gökçeada, Yükyeri-Bozcaada hatlarının her türlü kullanım ve işletme hakkının 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale yöntemiyle kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesine karar verildi”
Bu karar üzerine ilgililerden alınan bilgi doğrultusunda yapılan haber için GESTAŞ firması bir açıklama yaparak benim yapmış olduğum bir usulsüzlük yoktur diyerek, topu il özel idaresine attı.
GESTAŞ şirketi ile il özel idaresi arasında sanki hiçbir bağlantı yokmuş gibi ne kadar zeytinyağı gibi su üzerine çıkmaya çalışsan da, aslında konuştukça battığının farkına varamazsın.
GESTAŞ şirketinin sermayesinin  %99.87 si, il özel idaresine ait iken GEŞTAŞ Sayıştay raporu beni bağlamaz ben usulsüzlük yapamadım diyebilir mi?
Derse oturup biraz düşünmek lazım!
GESTAŞ, şimdi neden ‘sütten çıkmış ak kaşık’ rollerine soyundu dersiniz?
Bir söz vardır ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye!
GESTAŞ’ın özelleştirilmesi konusu son günlerde üzerinde en çok spekülasyon yapılan konuların başında geliyor.
Sermayesinin %99,87 si Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait olan bir şirket olarak GESTAŞ şimdi 2006 yılından itibaren yapılaması gerekli ihalelerin yapılmadan varlığını sürdüren bir şirket olarak topu il özel idaresine atarak sorumluğundan kurtulabilir mi?
Özetle sermayesinin % 99,87 sinin, Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait olduğu bir şirket ile il özel idaresi arasında hiçbir bağ yokmuş gibi davranmanın hiçbir inandırıcılığı yoktur.
Böylesi bir algının oluşturulmaya çalışılmasının arkasındaki gerçek; bu şirketin özelleştirilmesi sürecindeki yeni bir algının yaratılması çabasıdır.
Neyse günü geldiğinde her şey daha net olarak ortaya çıkar;algı falan kalmaz.
Ortaya bir peşkeş durumu çıkarsa Çanakkale halkı gerekli tavrını gösterir.
Hükümet ile cemaat arasındaki hesaplaşma sürecinde Cumhurbaşkanı’nın “soruları çalmışlar, devlete sızmışlar” açıklaması da konuştukça batma noktasındaki bir başka örnektir.
Adama sormazlar mı; o zaman ‘siz ne işle meşguldünüz’ ,’bu iddialar gündeme geldiğinde bunların gerçeklik payı olmadığını’ söyleyen siz değil miydiniz?
Düne kadar ‘ne istediler de vermedik diyenler’, şimdi imha operasyonlarına giriştiler; bu saatten sonra tarafların birbirleri hakkında her söyledikleri kendilerini daha çok batıracaktır.
Bizler biliyoruz ki; hepiniz demokrasi özgürlükler barış ve emeğe karşı hep bir arada oldunuz ortak operasyonlar yaptınız.
Yaptığınız her türlü adaletsizlik, hukuksuzluk, yolsuzluk, hırsızlık bugün bir bir ortaya çıkmaktadır.
Hem de kendi kendinizi ele vererek…
Paylaş