havadurum

Konuşan Çanakkale

Bugüne kadar konuşup da hiçbir icraatta bulunamayan Çanakkale’deki bazı kesimler şimdilerde çıtayı biraz daha yükseltti.
Şimdi devir, gerçekliği olmayan tespitler üzerinden teoriler üretmek, stratejiler geliştirmek devri.
Özellikle siyasal hayat tamamıyla böylesi bir temel üzerinde şekilleniyor.
Gerçeklerle ilgisi olmayanlar, ‘ağzı olan konuşuyor’ misali; karalamalardan tutun bir takım komplo teorilerine kadar, tam bir bilgi kirliliği yaratma çabası içersinde
Sivil toplum örgütü yöneticileri konuşuyor , siyasiler konuşuyor, sözde bilim adamı bazı taşeronlar konuşuyor .
Konuşmayan, şimdilik Çanakkale halkı.
Çanakkale halkı ‘bir konuşacak, pir konuşacak’ buda böyle not edile…

572
Geçenlerde bir AKP’li yönetici sözde yapmış olduğu bir anketle AKP’nin yerel seçimleri kazanmaya yakın bir parti olduğunu açıkladı.
Bu kadar basit mi bu araştırmalar; anket sorularının hazırlanmasından, örneklerin seçimine, görüşme tekniklerinden değerlendirmesine kadar bir çok konuda bilimsel veriler ışığında yapılan bu araştırmalar bu kadar ayağa düşürülemez.
Hele bu çalışmayı yapan kişinin %1 den fazla yanılma payı olmayacağını açıklayarak birtakım oranlar vermesi karşısında ‘sen neymişsin be abi’ demekten başka diyecek bir şey kalmıyor bize.
Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yerel seçimlerin ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle farklı bazı özelikler taşımasının getirdiği hassasiyet, Çanakkale’de ne yazık ki bazı kesimleri  tam bir bilgi kirliği yaratma  şeklinde konumlandırdı.
Aslı astarı olmayan iddialar havada uçuşuyor.
Özelikle CHP’ içersinde aday adaylarından bağımsız olarak, bazı kişisel hesaplar peşinde olanların yalan ve karalamalardan öteye gitmeyen çabaları ortalığı kaplamış durumda.
Kendi partilerine zarar vermek adına kişisel menfaatleri için taraf olma güdüsü ile yola çıkan bu kesimler CHP karşıtı olan her türlü güç ile söylem birliği yapacak kadar ileri gitmiş durumdalar.
Bu arada AKP’den aday adaylığını açıklayan Mustafa Bayar’in açıklaması sonrasında AKP il yönetiminden bir açıklama geldi.
Örgüt olarak kimseye bir teklif götürülmediğine dair yapılan açıklama ile Bayar’in adaylığına sıcak bakılmadığının mesajı  üstü örtülü olarak iletilmiş oldu.
AKP adaylık çalışması için CHP’deki süreci yakından takip ediyor.
Bu arada CHP adaylarının birbirlerini yıpratarak yaratacakları olumsuzluğun kendileri lehine olacağını düşünerek; bu konudaki gelişmeleri ellerini ovuşturarak bekliyorlar.
CHP örgüt olarak herhalde bu durumun farkına varmıştır ve buna uygun olarak önlemlerini alacaktır diye düşünüyorum.
Şu anda mevcut kara propagandanın hedefi haline getirilmeye çalışılan Başkan Gökhan ise belediye başkanı olmanın verdiği sorumlulukla işlerini sürdürüyor.
Bu tartışmaların tarafı haline gelmemeye özen gösteriyor.
Zaten dedikodu ve karalamalardan öte geçmeyen bu girişimlerin  hiçbir kıymeti harbiyesi yok,
Düzeysiz ve aynı zamanda gerçeklikle bağdaşmayan seviyesiz bu dezenformasyon çalışmaları bizzat vatandaşın kendi deneyimleri ile mahkum ettiği girişimler.
Karanlık odada siyah bir kedi arayanların,  aynı zamanda kedinin odada olmadığını bilmeden sürdükleri bu çabaların getireceği sonuçları varın siz düşünün.
Tabiî ki yaşamla, gerçeklerle ilişkisi olmayanların, başvuracakları yöntem; yaratacakları bilgi kirliliği içinde kendilerine avantaj yaratacak zeminler geliştirme çabaları olacaktır.
Çanakkale’de  şu günlerde yaşanılanlar budur.
Çanakkale halkı demokrasi, özgürlükler ve barış  gibi değerleri  oldukça önemsemektedir.
Çağdaş ,değerler altında ötekileştirilmeden, kendi iradelerinin ve düşüncelerinin yok sayılmadığı,takiye ve popülizmden uzak toplumsal ilişkilerin yön verdiği bir yaşam bir modeli için tercihlerini yapmış durumdalar.
Çanakkale halkı yerel yönetimin bugüne kadar kentin alt yapısı konusunda sabırla sürdürdüğü ve hiçbir popülizm taşımadan, bir çok zorluk ve algıya rağmen göstermiş olduğu bu çabalardaki  kararlı ve ısrarcı yaklaşımını  şimdi kendisine referans alarak; yeni dönemde sosyal belediyecilik konusundaki uygulamalar için bir beklentiye girmiş durumda.
Yerel yönetimin geçmişteki performansını, gelecekteki bu beklentisi için güvence olarak gören Çanakkale halkı boş sözlere inanmaktan ziyade kendi deneyimlerine dayanarak tercihini yapacak olgunlukta.
Yalan, entrika, karalama, asılsız iddialar, seviyesiz basit dedikodular Çanakkale halkına sökmez.
Paylaş