Konser sezonu keman resitali ile açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2024-2025 Konser Sezonu galası bu akşam Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cihat Aşkın-Roberto Issoglio dinletisi ile yapıldı.

907

ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2024-2025 Konser Sezonu tanıtımı, Kepez Belediyesi ev sahipliğinde Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cihat Aşkın-Roberto Issoglio resitali ile başladı.

Etkinliğe Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi Nurcan Bingöl, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen protokol üyeleri ve kent halkı katıldı.

Klasik müziğin ölümsüz eserleri ile dünyaca ünlü keman virtözümüz Cihat Aşkın'ın Minyatürler CD'si için düzenlediği Sarı Gelin türküsünün icra edildiği resitalde Aşkın'a piyanoda Alessandria Konservatuarı Profesörü Roberto Issoglio eşlik etti.

İzleyicilerden büyük alkış alan resital sonrasında söz alan sanatçı Cihat Aşkın, özellikle çocuk ve gençlerin sanatla buluşmalarının önemine değinirken; Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da belediye olarak kültürel etkinliklere her tür desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ise üniversite-kent halkı işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirterek; bir yıl sürecek sanat etkinliklerinin galasını Cihat Aşkın-Roberto Issoglio resitali ile yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gecede ayrıca İtalyan piyanist Roberto Issoglio'ya Türk bayrağı hediye edildi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş