Kongre merkezi için bütçe hazırlanıyor

Çanakkale turizmi için en önemli adımlardan olan kongre merkezi için Çanakkale Belediyesi ile Valilik ortak çalışmalarını sürdürüyor. 90. Yıl gösteri merkezinin bulunduğu alana yapılacak kongre merkezi için gerekli bütçenin hazırlanması çalışmaları için düğmeye basıldı.

336
Çanakkale turizmine büyük aktı sunacağı kaydedilen kongre merkezi için çalışmalar başlatıldı. 90. Yıl gösteri merkezi olarak bilinen alana 3500 kişilik yapılması planlanan kongre merkezi için Çanakkale Belediyesi Ve Çanakkale Valiliğinin ortaklaşa başlattığı çalışmalar kapsamında bütçesinin belirlenerek ve kaynaklarının bulunması için girişimler başlatıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yakın bir tarihte kongre merkezi için son adımların atılacağını ifade etti.
 
“Yakın bir tarihte adım atarız”
90. yıl gösteri merkezinin yerine yapılması planlanan Kongre merkezi için sürecin hızla sürdüğünü bildiren Başkan Gökhan; “Çadırın yerine kongre merkezi yapılacak. Çadırı yıkıp onun olduğu alana 3500 kişilik salonlu bir kongre merkezi yapılması planlanıyor. İnşallah en kısa sürede yapacağız. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerde nasıl yaparızı konuşuyoruz. Kongre merkezinin beli bir bütçesi var. Bunu Belediye, valilik diğer kurumlar nasıl bölüşürüz. Bakanlığın katkısı ne olur onlar görüşülüyor. İktidar partisi milletvekillerinin de devreye girme durumunda gelişmeler daha da hızlanacak. Bu bakımdan bunun yapılması lazım. Çadırda yıprandı yakın bir tarihte adım atarız diye düşünüyoruz” dedi.
Paylaş