Komisyon raporları meclisi gerdi

İl Genel Meclisi toplantısında görüşülen komisyon raporlarına CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak tepki gösterdi.

489
 
 
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde toplanan meclis üyeleri, Temmuz ayının 3. birleşiminde gündem maddeleri arasında yer alan komisyon raporlarını görüştü. Meclis toplantısında gündeme gelen 3 adet komisyon raporu nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tansiyonun bir anda yükselmesine neden olan komisyon raporları, CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak`ın ret etmesi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon raporlarında yer alan konular ile ilgili söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, Ayvacık Kavak Dağı`ndan gelerek Akçin Çayı ile birleşip Bahçeli Köyü`nden geçen su üzerine yapılan köprünün son halinin meclis üyeleri tarafından yerinde incelenmeden komisyon kararına imza atılmasını eleştirdi. İlgili komisyonun söz konusu köprü ile ilgili hazırladığı raporun meclis üyelerine okunmasının ardından söz alan Kaymak; “Bu köprüyü gittim ve bizzat kendim gördüm. Eğer komisyonda görevli olan meclis üyelerinden `Ben de bu köprüye gittim ve gördüm` diyen varsa el kaldırsın. Bu konuyla ilgili önergeyi ben verdim. Bir komisyon başkanı da çıksın da `Ben gittim ve gördüm` desin. Eğer bunu söyleyemiyorsanız hep beraber bu komisyon rapuruna `hayır` diyelim. Çünkü bu köprüde yanlışlıklar var. Hep beraber gidelim köprüyü yerinde inceleyelim. Olay yerine gidilmeden komisyon raporuna imza atılıyor” dedi.
 
 
“İmza atanlara atıfta bulunmayın”
Kaymak`ın eleştirilerine tepki gösteren İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise; “Gitmeden imza atılıyor ifadesini sayın Kaymak kendi üzerine alınsın. Yani raporun altına imza atan arkadaşlarımız, gitti veya gitmediği noktasında kendi özgür iradesine sahiptir. Eğer imza atmışsa kendisi atmıştır. İmza atan arkadaşlara atıfta bulunmayın” dedi.
 
 
“Yalan söylüyor”
MHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan; “Detaylı bir şekilde rapor hazırlanmış ama köprüyü yerinde kimse görmedi” şeklinde konuştu. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin`in; “Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı, `köprüyü gittim gördüm` diyor” demesi üzerine Kaymak; “Hayır efendim görmedi. Yalan söylüyor” dedi. Tartışmalara neden olan köprü ile ilgili rapor komisyona havale edildi. Öte yandan Kaymak, meclis toplantısında görüşülen diğer komisyon raporlarına da tepki gösterdi.
 
Paylaş