"Kol kola direndiğimiz Uz'un açıklamaları talihsizliktir"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un açıklamalarına yönelik tepki içeren bir açıklama gerçekleştirildi.

1015
Muhalefetin mayıs ayında yapılan Genel Seçimlerde aldığı yenilgi üzerine açıklamalar yapan İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, bir televizyon kanalında konuk olduğu programda, seçim yenilgisinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzünden olduğunu belirten konuşmalar yaptı. Bu konuşmaların üzerine CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı.

"Halkımızın iradesinin belirleyici olduğu bir platformdur"
Bir televizyon programında konuşan İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, gerçekleştirilen seçimlerde, muhalefetin yenilgi alması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tuttu. Milletvekili Uz'un söylemlerinin ardından CHP kanadından tepkiler gelmeye başladı. Uz'un yaptığı konuşmalar üzere CHP Çanakkale İl Başkanlığı, duruma ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuya ilişkin CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İYİ Partili Uz'un söylemleri üzerine eleştiride bulunularak "talihsizlik" olarak yorumlandı. CHP Çanakkale İl Başkanlığı yapılan açıklamada, demokrasinin bir yansıması olan seçimlerin, halkın iradesini ortaya koyduğu bir süreç olduğuna değinilerek; "Türkiye'nin demokratik hayatının vazgeçilmez bir unsuru olan seçimler, ülkemizin geleceğine yön verme sürecinde önemli bir aşamayı oluşturur. Bu sürecin ardından çeşitli siyasi değerlendirmelerin yapılması, demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından son derece önemlidir. Ülkemizin demokratik süreçlerinin bir yansıması olarak gerçekleşen seçimler, halkımızın iradesinin belirleyici olduğu bir platformdur. Bu platformda ifade edilen görüşler, demokrasimizin zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan önemli bir unsurdur. Ancak, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Rıdvan Uz'un açıklamalarını üzüntüyle okuduk" ifadelerine yer verildi.

"Kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz."Seçim sürecinde Milletvekili Rıdvan Uz ile birlikte aynı mücadele içerisinde olunduğu hatırlatılarak; "Birlikte yol yürüdüğümüz, AKP zulmüne karşı kol kola direndiğimiz İYİ Parti Çanakkale Milletvekilinin açıklamaları kendi adına bir talihsizliktir. Ne kendisine ne de Genel Başkanı Sayın Akşener'e bunun ötesinde bir söz söylemeyi biz kendimize yakıştırmayız. Bu konudaki değerlendirmeyi kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz" diye belirtildi.

"CHP ülkemizin geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir"
Siyasetin sadece bir araç olarak görünmesi gerektiği belirtilerek; "Cumhuriyet Halk Partisi, demokratik değerlere olan bağlılığı ve toplumsal adalete olan duyarlılığıyla ülkemizin geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir. Türkiye'nin daha aydınlık ve umut dolu bir yarına ulaşması için, siyasi partiler arasında yapıcı bir iş birliği ve dayanışma ruhunun güçlenerek devam etmesini temenni ediyoruz. Siyasetin, toplumsal birliği ve dayanışmayı teşvik eden bir araç olarak kullanılması, ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşması yolunda atılacak olumlu bir adım olduğuna inanıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" sözlerine yer verildi.
(Dilan Kaynak)
Paylaş