Kızılderili atasözü ile Kazdağları tepkisi

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketine ilginç bir atasözüyle dikkat çekerek tepki gösterdi. İşleyen, ‘Son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra, paranın yenemeyeceğini anlayacaksın’ Kızılderili atasözü ile Kazdağları’nda altıncıların vereceği tahribata dikkat çekti.

504
İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu’nun Kazdağları ile ilgili hazırladığı dosya büyük takdirle karşılandı. İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, il genel meclisinin bir yıllık yaptığı çalışmaları değerlendirdi. İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu’nun Kazdağları ile ilgili yapığı çalışmaya vurgu yapan İşleyen; “İl Genel Meclisimiz Kazdağları konusu ile ilgili çok faydalı bir dosya hazırlamıştır” dedi. Bilim adamlarının yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı dosya nedeniyle İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu’na teşekkür eden İşleyen, dosyanın hazırlanmasında büyük emeği olan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Baydar’ı da tebrik etti.
 
‘Son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra, paranın yenemeyeceğini anlayacaksın’ şeklinde yazılı kızılderili atasözünü meclis üyelerine gösteren İşleyen; “Kazdağları konusunda almış olduğumuz sorumlulukla yapmış olduğumuz çalışma ve sayın valimizin de bu konuda örnek davranışı takdire şayandır. Meclisimiz bu konuda şöyle bir karar almıştır. Ben buna inanıyorum. Son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra, paranın yenemeyeceğini anlayacaksın diyorum ve onun için meclisimize teşekkür ediyorum. Bu konuda büyük katkıları olan Hilmi Baydar’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Paylaş