havadurum

Kışlık kavanozlar zor kapanacak! Domates ve kapya biber fiyatları uçtu!

Kışlık salça yapmak isteyen vatandaşlar, yumurta domates ve kapya biber fiyatlarındaki artışla karşı karşıya. Sebze pazarında fiyatlar neredeyse üç katına çıktı, köylerde yapılan ev yapımı salça ise 200 liraya dayandı.

1364

Kışlık salça yapmak isteyen vatandaşlar, yumurta domates ve kapya biber fiyatlarındaki artışla karşı karşıya. Sebze pazarında fiyatlar neredeyse üç katına çıktı, köylerde yapılan ev yapımı salça ise 200 liraya dayandı. Yurttaşlar kentin en büyük pazarlarından biri olan Cuma pazarında tezgah tezgah gezerek, fiyat ve kalite analizi yaptı. Çanakkale Domatesi ve Yenice Kapya Biberlerinin fiyatları geçen seneyi katladı. Ortalama olarak kapya biberlerinin kilosu 25 liradan satışa sunulurken; kimi tezgahlarda durumu 20-15 liradan da kapya biberleri satıldı.

Kışlık salça yapacaklar dikkat!

Kışlık hazırlığı yapmak isteyen vatandaşların Pazar arabalarını dolduran yumurta domates ve kapya biber fiyatları, son günlerde yükselişe geçti. Çanakkale domatesi ve Yenice kapya biberleri tezgahlardaki yerini aldı. Ancak fiyatlar, geçen seneye göre neredeyse üç kat arttı.

Yumurta domates 15 lira!

Ortalama olarak kapya biberlerinin kilosu 25 liradan satışa sunulurken; kimi tezgahlarda durumu 20-15 liradan da kapya biberleri satıldı. Domates fiyatları ise her boy ve cinse göre değişiklik gösterdi. Salçalık domates olarak da bilinen yumurta domatesin kilosu 15 liradan alıcı buldu. Kapya biberde olduğu gibi yumurta domatesin de fiyatı kimi tezgahlarda daha düşük fiyattan satıldı. Ancak ezik olan domateslerin kilosu 8-10 liraya kadar düştü.

10 kilonun üstünde alışa indirim var!

Pazar esnafı 10 kilonun üzerinde biber ve domates alan vatandaşlara da birkaç lira indirim yapıyor. Ancak bu da fiyatları düşürmeye yetmiyor. Köylerde yapılan ve ev yapımı salça almak isteyen yurttaşları ise kilosu 200 liradan salça bekliyor. Geçtiğimiz sene 70-80 lira olan salça fiyatları bu sene 200 liralara dayandı.

Yağmur tarlaları vurdu! Domates fiyatları artacak gibi görünüyor

Pınarbaşı, Mahmudiye köylerinin çevrelerinde bulunan domates tarlalarını geçtiğimiz hafta vuran yağmur; tezgah fiyatlarını da etkileyecek. Domates tarlalarından hasat elde edilemedi. Batak ovası bölgesinde bulunan Kumpınar, Tevfikiye ve Çıplak bölgesinde kaldı. Yeterli gelmiyor. Pazar esnafı domates fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor. (Damla Yeltekin)

Domates konservesi nasıl yapılır? Evde kolayca yapabileceğiniz domates konservesi tarifi!

Paylaş