Kış soğuğunda can dostlar unutulmadı

488

 Geçtiğimiz günlerde ilde hakim olan kara kış etkisini göstermeye devam ediyor. Soğuk kış koşullarından en çok ise sokakta yaşayan can dostlar etkileniyor. Sokakta yaşayan hayvanlar için özellikle yemek bulmak daha da zorlaşırken, il, ilçe ve belde belediyeleri hayvanların soğuk hava koşullarından daha az etkilenmelerini sağlamak için çalışma başlattılar. Belediyeler sokakta kalan hayvanları barınaklara taşırken, belirli noktalara mama bıraktılar. Bazı belediyeler de sokaktaki can dostlar için bir kap mama koyma çağrısında bulundular. 

“Can dostlar Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde misafir ediliyor”
Çanakkale Belediyesinden yapılan duyuruda; “Çanakkale Belediyesi olarak kenti birlikte paylaştığımız can dostlarımızı, olumsuz hava koşullarının hakim olduğu bugünlerde de yalnız bırakmıyoruz. Bu kapsamda sokaktaki can dostların kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenmemesi adına kent genelinde pek çok noktaya mama bırakılırken, dışarıda zor durumda bulunan can dostlar da Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde misafir ediliyor. Kentlilerimiz de dışarıda zor durumda kaldığını tespit ettikleri can dostlarımız ile ilgili Belediyemizin 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilir” denildi. 
“Tüm yardıma muhtaç canlarımıza sahip çıkalım”
Çan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Çan Belediyesi soğuk ve karlı kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı.  Sokak hayvanlarına yardım, vicdani görevimizdir prensibiyle hareket eden Çan Belediyesi ekipleri, daha önce şehrin muhtelif yerlerine konulan mama kaplarını tamamlayarak, yiyecek ihtiyaçlarını giderdi. Çan Belediyesi ve Başkan Bülent Öz sosyal medya hesaplarından “Sokaktaki tüm yardıma muhtaç canlarımıza sahip çıkalım ve onları unutmayalım.” Paylaşımında bulunarak vatandaşları da sokak hayvanları için duyarlı olmaya davet etti” denildi. 
“Bir kapta sen koy”
Kepez Belediyesi sosyal medya hesabından vatandaşlara çağrıda bulunularak; “Kepez Belediyesi olarak mahalle sakinlerimizi de unutmadık. Mahalle sakinlerimiz için #birkaptasenkoy” denildi.
 (Oya Koyuncu)
Paylaş