havadurum

Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar...

Kırtasiye yardımı, devletin dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için verdiği bir sosyal destektir. Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir, ne zaman yatacak, 5500 TL yardım nasıl alınır gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Kırtasiye yardımı başvurusu 2023 e-Devlet’ten kolayca yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor.

2002

Okulların açılmasına sayılı günler kala, birçok öğrenci ve veli kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunu araştırıyor. Kırtasiye yardımı, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için devlet tarafından verilen bir sosyal destektir. Peki, kırtasiye yardımı için nereden başvuru yapılıyor? Kırtasiye yardımı kimler alabilir? 2023 kırtasiye yardımı ne zaman yatacak? 5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardım başvurusu 2023 e-Devlet’ten nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar…

Kırtasiye yardımı için nereden başvuru yapılıyor?

Kırtasiye yardımı başvurusu, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim Öğretim Yardım Talebi sayfasından yapılabiliyor. Başvuru yapmak için öncelikle e-Devlet şifresi, mobil imza, e-imza veya internet bankacılığı gibi yöntemlerle sisteme giriş yapmak gerekiyor. Ardından, yeni başvuru butonuna tıklayarak kendim için veya çocuğum için seçeneğini işaretlemek ve talep formunu doldurmak yeterli oluyor

Kırtasiye yardımı kimler alabilir?

Kırtasiye yardımından yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. Bunlar şöyle:

  • Öğrencinin ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite düzeyinde örgün eğitim görmesi
  • Öğrencinin T.C. vatandaşı olması
  • Öğrencinin şehit, gazi veya vazife malulü olması veya bunların çocuğu olması
  • Öğrencinin hane halkı kişi başına aylık ortalama net gelirinin asgari ücretin 1/3’ünden az olması
  • Öğrencinin koruyucu aile yanında veya yetiştirme yurdunda kalması
  • Öğrencinin afet veya felaket gibi olaylara maruz kalması.

2023 kırtasiye yardımı ne zaman yatacak?

Kırtasiye yardımı ödemeleri, yılda bir defa olmak üzere 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toplu olarak yapılıyor. Başvuru yapanların ödeme durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulamaları mümkün. Kırtasiye yardımının bu yıl ne kadar olacağı henüz açıklanmadı ancak geçen yıl 1350 TL olarak belirlenmişti.

5500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

5500 TL yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi döneminde ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere verilen bir nakdi destektir. Bu yardımın başvuru süreci ise 31 Ağustos’ta sona erdi. Başvuru yapmak isteyenlerin Vefa Sosyal Destek Gruplarına veya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyordu. Başvuru sonucunda uygun görülen ailelere tek seferlik 5500 TL ödeme yapılacak.

Kırtasiye yardım başvurusu 2023 e-Devlet’ten nasıl yapılır?

  1. Kırtasiye yardım başvurusu 2023 e-Devlet’ten yapmak için aşağıdaki adımları izlemek yeterli:
  2. E-Devlet’e giriş yapmak
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim Öğretim Yardım Talebi sayfasına gitmek
  4. Yeni başvuru butonuna tıklamak
  5. Kendim için veya çocuğum için seçeneğini işaretlemek
  6. Talep formunu doldurmak ve göndermek (Esra Güller)
Paylaş