havadurum

Kırklareli'nde Engelli Öğrencilerin Ritim Dolu Hikayesi: Engelsiz Bando Takımı

Kırklareli'nde Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu, "Engelsiz bando takımı" ile zihinsel engelli öğrencilere ritim dolu bir deneyim sunuyor. Öğrenciler, sosyal becerilerini geliştirirken, müzikle engellerini aşıyor.

1338

Kırklareli'nde Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu, zihinsel engelli öğrencilere yönelik "Engelsiz bando takımı"nı kurarak öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi ve hayata olan ilgilerini artırmayı hedefliyor. Okulun müzik öğretmeni İlker Gülmüş liderliğinde kurulan bando takımı, haftanın 5 günü 2 saatlik ritim çalışmalarıyla öğrencilere müzikle buluşma fırsatı sunuyor.

Engelleri Müzikle Aşmak

Gülmüş, bando takımını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiklerini belirtiyor. Engelli öğrencilerin bando takımında yer almasıyla dikkat ve özgüvenlerinin arttığını gözlemlediklerini paylaşan Gülmüş, öğrencilerin birlikte çalışarak daha fazla sosyalleştiklerini ifade ediyor.

Müziğin Gücü

Katıldıkları etkinliklerde başarılı bir performans sergileyen bando takımı, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyor. Gülmüş, müziğin öğrencilerin dikkatini artırdığını, birlikte çalışma becerilerini geliştirdiğini ve okula devamsızlık sorununu çözdüğünü vurguluyor.

Engelsiz Bando Takımının Geleceği

Gülmüş, bando takımının sayısını artırarak daha büyük etkinliklere imza atmayı hedeflediklerini belirtiyor. Öğrencilerin içlerindeki yetenekleri keşfetmeyi amaçlayan Gülmüş, müzikle engellerin aşılabileceğine inanıyor.

Öğrenciler mutlu

Öğrencilerden Medine Çaçu, bando takımında yer almaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak müziği çok sevdiğini ve konserlerde alkış almanın kendilerini sevindirdiğini ifade ediyor. Semanur Baş ise müzikle hem eğlendiklerini hem de çevrelerini eğlendirdiklerini söylüyor.(Haber Merkezi)

Paylaş