Kimsiniz, ne yapıyorsunuz?...

Çanakkale Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Ülgür Gökhan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı’nın gündemine 1/100 bin ölçekli plan tadilatı tartışması damgayı vurdu.

518
Gökhan meclisteki konuşmasında, şehir plancıları tarafından tertip edildiği iddia edilen ve Ankara menşeli olduğu bilinen bir özel sektör firması tarafından hazırlanan ve tartışmaya açılan plandan haberleri olmadığını açıkladı.
 
Çanakkale’nin kaderini planlayanlara gönderme yaparak planlardan haberlerinin olmadığını belirttin Başkan Gökhan, en kısa sürede belediye meclisine bilgi verilmesinin katılımcı demokrasinin bir gereği olduğunu söyledi.
 
Çanakkale İli için 1/ 100 bin ölçekli Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi ve Çevre Düzeni Planı adı altında gerçekleştirilen toplantıdan basın aracılığı ile haberdar olduklarını belirterek, Belediye Başkanı olarak haberinin olmadığını söyleyen Gökhan; “Birileri 1/100 bin adıyla planlama yapıyor, bilgi sunuyor, tartışıyor, ama neler oluyor, ne benim ne meclis üyelerinin bundan haberi yok. Belli ki önümüze çıkıp gelecek. Umarım belediye meclisine de bilgi sunarlar ve planları Çanakkale’ye ne getirecek, ne götürecek bizi de haberdar ederler. Umarım Çanakkale’yi per perişan edecek bir çalışma değildir” dedi.
 
 
Gökhan meclisteki konuşmasında, şehir plancıları tarafından tertip edildiği iddia edilen ve
Ankara menşeli olduğu bilinen özel sektörde yer alan bir firma tarafından hazırlanan ve tartışmaya açılan, Çanakkale’nin kaderini planlayanlara gönderme yaparak planlardan haberlerinin olmadığını belirtti ve en kısa sürede belediye meclisine bilgi verilmesinin katılımcı demokrasinin bir gereği olduğunu söyledi.
 
Çanakkale İli için 1/ 100 bin ölçekli Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi ve Çevre Düzeni Planı adı altında gerçekleştirilen toplantıdan basın aracılığı ile haberdar olduklarını belirterek, Belediye Başkanı olarak haberinin olmadığını söyleyen Gökhan: “Birileri 1/100 bin adıyla planlama yapıyor, bilgi sunuyor, tartışıyor, ama neler oluyor, ne benim ne meclis üyelerinin bundan haberi yok. Belli ki önümüze çıkıp gelecek. Umarım belediye meclisine de bilgi sunarlar ve planları Çanakkale’ye ne getirecek, ne götürecek bizi de haberdar ederler. Umarım Çanakkale’yi per perişan edecek bir çalışma değildir.” dedi. Devletin ihale ettiği süreçlerle ilgili yerele bilgi aktarmasının katılımcı demokrasinin bir gereği olduğunu belirten Başkan Gökhan “En kısa sürede bilgi istiyoruz” dedi.
 
MADEN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLADI
Başkan Gökhan gündem öncesi yaptığı aylık değerlendirme konuşmasında 4 Aralık Engelliler Günü nedeniyle engellilerin verdiği konseri överek engellilerin toplum ile kaynaştıkları ve fırsat verildiği takdirde büyük başarılara imza attıklarını kaydetti. 4 Aralık Dünya Madenciler gününü de kutlayan Gökhan, madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu belirterek; yerin altında olumsuz şartlarda emek sarfeden, ama emekleri değerlendirmeyen ve cesetleri bile maden altında kalan işçilerin bu günü kutlaması gerektiğini belirtti. Gökhan bu gün ne maden firmalarının, ne mühendislerin günüdür, bugün maden emekçilerinin günüdür” dedi.
 
ÇTSO KONGRE VE SERGİ SALONUNA DESTEK
15 Kasım tarihinde ÇOMÜ tarafından açılan Çarşı Polikliğinin ise o bölgeye yapılan çevre düzenlemeleri ile birlikte vatandaşı memnun ettiğini kaydeden Gökhan 20 kasım tarihinde ÇTSO tarafından OSB’de açılan 550 kişilik Fuar ve Kongre Merkezi’ni ise kente kazandırılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek alanın en iyi şekilde kullanılması için fırsat yaratılması gerektiğini söyledi. Gökhan OSB’de gerçekleştirilecek olan sanatsal ve kültürel faaliyetlerle ilgili planlama yapılırsa belediye olarak Cumhuriyet Meydanı’ndan araç kaldırılabileceğini de ekledi.
 
KADIN HAKLARI VE ÇANAKKALE
5 aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü de kutlayan Gökhan Türkiye’de erkek egemenliğinin ve hoyratlığının sürdüğünü belirterek, bugün Ağrı AKP kadın milletvekilinin dahi kocası için koruma talebinde bulunduğu bir ortama nasıl gelindiğinin sorgulanması gerektiğine işaret ederek : “O beğenmediğiniz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınlarımız dünyanın birçok ülkesindeki kadınlardan önce haklarına kavuşmuştur. Oysa şimdi nereden nereye geldik. Ama Çanakkale kadınına her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Çanakkale kadını hür, egemen ve kimsenin tehditi altında olmadan yaşamına yön verir. Biz de yerel yönetim olarak hep yanlarındayız” dedi.
Gökhan ayrıca meclis toplantısında basın toplantısında şebeke suyu ile ilgili verdiği bilgileri de paylaşarak içme suyunda klor miktarının arttığını ve bulanık olduğunu ama sağlığa zararlı bir durum olmadığını hatırlattı. Sudaki kalite bozukluğunun araştırılması gerektiğini kaydeden Başkan Gökhan daha önceki yıllarda su azlığına bağlı olarak kalitede azalma olmuştu, ama suyun yoğunluğunun ve yağışlarının arttığı bir dönemde rastladığımız kalite düşüklüğüne çevresel tahribatlar etkili oldu mu araştırmak lazım” dedi.
 
ŞEVİK’DEN AÇIKLAMALAR
Meclis Üyesi Mehmet Emin Şevik ise Belediye Başkanlığına sunduğu yazılı bir gündemle bambaşka bir tartışma yaratarak Çanakkale Belediyesinin değişik yerlerde yer alan 150 civarında dairesinii,250 iş yeri ve 350 civarındaki arsasını satışa çıkarmasını önererek özellikle belediye çalışanlarına uygun fiyatla satılmasını ve satılığa çıkarılan 116 Jandarma gibi yerlere talip olmasını ve halka açmasını isteyerek “Subay Ordu Evi, Astsubay Ordu Evi, Hamidiye Tabyaları, kıyılarımız, 116 Jandarma gibi yerleri Kurtuluş Savaşı’nda bile elden çıkarmadık. Şimdi de alalım ki, yabancıların eline geçmesini önleyelim” dedi.
 
Başkan Gökhan ise : “Çalışma yapalım, Çanakkale Belediyesi’nin çapı ölçüsünde zaten kamuya ait mülkler satışa çıkınca talip oluyoruz. Yeter ki Jandarmanın yerini biz almış olalım” dedi.
Paylaş