Kimsenin umurunda değil!

Çanakkale-İzmir arasındaki tek geçiş noktası olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağışlar nedeni ile zarar gören Çanakkale Viyadüğü`nde yeni çatlaklar meydana geldi. Bugüne kadarki tüm uyarı ve eleştirileri duymazdan gelen yetkililerin, nasıl bir önlem alacakları merak konusu.

1437
 
Çanakkale Viyadüğü`nde meydana gelen çökme hem sürücüleri hem de Çanakkalelileri tedirgin etti. Kenti İzmir`e bağlayan tek geçiş noktası olan Çanakkale Viyadüğü`nün halen tehlikede olduğunu ifade eden ÇOMÜ`de görevli Öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yetkilileri sert bir dille eleştirdi. “Biliyorsunuz, uzunca bir süredir viyadükteki tehlikenin geçmediğini söylüyoruz, uyarılarımıza devam ediyoruz” diyen Perinçek, “Burada bir takım gelişmeler var. Bana haber verildiğinde daha önceki çatlaklardan olduğunu düşünmüştüm, Ancak gördük ki burada yeni bir takım çatlaklar var. Özellikle İzmir yönüne gidişte viyadüğün sağ tarafında büyük bir çatlak oluştuğunu görüyoruz. Bu çok yeni bir çatlak, bugün oluşan bir çatlak” ifadelerini kullandı.
 
 
“Bu bir vurdumduymazlıktır”
“Uyarılarımızı devam ettirmemize rağmen, bugüne kadar herhangi bir şekilde dönüş olmuyor” diyen Perinçek, “Bu bir vurdumduymazlıktır. Burada gördüğümüz ve bugün oluştuğunu düşündüğümüz bu çatlama, viyadükte sürekli bir hareketin olduğunu gösteriyor. Görüldüğü gibi bu çatlak elimin gireceği kadar geniş bir çatlak. Karayolları bu durumu halen görmüyor mu? Buradaki deformasyonu, su birikintilerine neden olan çukurlukları, çatlatları görmüyorlar mı? Bu kadar vurdumduymazlık olmaz” şeklinde konuştu.
 
 
“Viyadüğe yapılacak bir şey kalmadı”
“Yağmurlar devam ettiği sürece buradaki hareket de devam edecek” diyen Perinçek, “Hatta yağışlar arttığı ve devam ettiği sürece bu hareket de hızlanarak devam edecek. Belki de biz, çok kısa bir süre sonra bu viyadüğü devre dışı bırakmak zorunda kalacağız. Şuanda artık, viyadüğe yapılacak hiçbirşey kalmadı. Geçen sene viyadüğü kazık çakılmasını önerdik, buna da kimse dikkate almadı. En kısa zamanda viyadüğe alternatif bir yol yapılmalı. Viyadüğün bu şekilde zarar görme ihtimali çok fazla” uyarısını yineledi.
 
 
“Alternatif düşünmeliyiz”
Perinçek, viyadüğe acilen bir alternatif yol bulunması gerektiğini de ifade ederek, bu son çatlakların yetkilileri harekete geçirmesini umduğunu söyledi. Perinçek, “Ben daha önce `tehlike yüzde 5 bile olsa bunu dikkate almak zorundayız` demiştim. Ben az söylemişim, bu çatlak tehlikenin çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Umarım bu çatlak belki bazı insanları uyandırır ve bir şeyler yapmaya karar verirler. Bu viyadük için yapacak hiç birşey kalmadı. En azından yolun kapanmaması için alternatifleri düşünmeye başlamamız lazım” dedi.
Paylaş