havadurum

Kim bu emlakçı?

Sosyal medyanın fenomenlerinden Ada Kargası, yine bir bomba patlattı. Eski Bademli yamacında, daha önce yanan, hatta sit alanı olan ve mahkeme kararı ile imara kapatılmış alanda iş makinelerinin çalıştığı yönünde bir iddiada bulundu. Belediyenin ve mülk sahiplerinin haberinin olmadığı alandaki çalışma, ilgili şirket ve bir emlakçı tarafından imzalanan sözleşme ile yapıldığını ileri sürdü. Şimdi herkes mülk sahibi adına toprağında hafriyat yaptıran bu emlakçıyı merak ediyor!

750
Gökçeada`dan paylaştığı bilgiler ve yaptığı haberlerle, Çanakkale`nin `fuatavni`si ve sosyal medyanın fenomeni olan Ada Kargası yeni bir bomba iddiayı ortaya attı. Ada Kargası isimli hesaptan dün paylaşılan bilgilere göre, sit alanı olan ve mahkeme kararı ile yapılaşmaya kapatılmış Eski Bademli yamacındaki iş makineleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. ““Eski Bademli sakinleri, sit alanı olan ve mahkeme kararı ile yapılaşmaya kapatılmış olan yamaçta çalışan iş makinaları ile uyandılar” diyen Ada Kargası, “Rastlantıya bakın ki daha bir ay önce cayır cayır yanmış olan alanda birileri inşaat hazırlıkları yapıyor. Hemen Belediye`ye koştular. Ne oluyor ? Sizin haberiniz var mı ? İzin verdiniz mi ? Belediye de şaşırdı. Çünkü kendilerinin o bölgede bir inşaat faaliyetine verdikleri bir izin ve haberleri yoktu. Hafriyatı yapan inşaat şirketine ulaşıldı. Dediler ki, mülk sahibi ile sözleşme yaptık, inşaata başlıyoruz burada. Zemin hazırlıyoruz. Mülk sahiplerine ulaşıldı, dediler ki haberimiz yok. Yeniden inşaat şirketine döndü gözler: `mülk sahipleri`nin haberi yokken, nasıl dersiniz ki, sözleşmemiz var? Sözleşme çıkarıldı ortaya ve bir de bakıldı ki, sözleşmeyi imzalayan kişi o mülkün sahibi değil, mülkün satışını yapmış olan emlakçı” ifadelerini kullandı.
 
 
Kim bu emlakçı?
“Kim mi bu emlakçı?” diyen Ada Kargası, “Tanırsınız. Zira kendisi Ada Kargası`nı çok sever. Her hafta Ada Kargasına saydırmazsa rahat uyuyamaz. Ne diyasporalığını bırakır `ada kargası`nın, ne `entel`liğini, ne hainliğini. Hatta bu hafta daha ileri gitmiş, vatansever de olmadığımızı iddia etmiş. Güzelim Gökçeada`nın en güzel köylerinden birinin ön görünüm alanında, sit alanı olduğu mahkeme kararı ile kesinleşmiş bir yerde, bırakın SİT kurulunu, belediyenin bile haberi olmadan inşaat yapmaya kalkacaksın, üstelik en ilginci `mülk sahipleri`nin de haberi olmadan, inşaat firmasıyla bir takım `ballı` anlaşmalar yapacaksın, sonra da oturup klavyenin başına şakırtadacaksın, bu adada ranta karşı çıkanlar diyasporacı diye. Geçiniz bunları efendim bir kalemde. Bu halk artık yutmuyor bu martavalları. Rant tekerine çomak sokanlara karşı kışkırtıcı, yalan ithamlarda bulunmak, vatan hainliği ile suçlamak artık sökmüyor bu topraklarda. Neticede mühürlendi ve durduruldu hukuksuz faaliyet” ifadelerini kullandı.
Paylaş