Kim bu caniler?

Geçtiğimiz yıl sonunda meydana çıkan ve kent halkının tepkisini çeken sokak hayvanlarının zehirlenme olayı gündemden düşmüyor. Zehirlenme vakalarının devam etitği, özellikle Barbaros Mahallesi Şekerpınar Mevki ile merkeze bağlı Kurşunlu köyünde hayvan ölümlerine rastlanıldığı ileri sürüldü.

647
Çanakkale son dönemde meydana gelen hayvan ölümleri vatandaşı isyan ettirmeye devam ediyor. Kasım-Aralık aylarında Güzelyalı ve Dardanos mevkiinde ve Esenler Mahallesi bölgesinde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenmek suretiyle öldürmeleri olaylarının halen devam ettiği ileri sürüldü. Aralık ayı içinde Çanakkale Belediyesi konuyla ilgili açıklama yapmış, bu kentte tüm canlılarla birlikte ortak bir yaşam sürdürüldüğü dile getirilmişti. Aralık ayında yapılan açıklamada, “Herkesçe reddedilemez bir gerçek vardır ki; o da tüm canlıların yaşam hakkının kutsallığıdır. Evreni ve evrende süren yaşamı insanlar, hayvanlar, bitkiler yani tüm canlılar ile birlikte paylaşıyoruz. Birinin eksik olması ya da yeryüzünde ki varlığının eksilmeye yüz tutması diğerinin de yaşam hakkını direkt etkiler. Hele ki birinin yaşam hakkı, doğal sonun dışında kasıtlı ve acı çektirerek elinden alınıyorsa, bir de bu evrenin en üstün varlığı olarak bilinen insanoğlu tarafından yapılıyorsa bunun hiçbir kabul edilebilir ve affedilebilir bir yanı yoktur. Çanakkale Belediyesi olarak insanların olduğu kadar, kent yaşamını paylaştığımız diğer canlıların da yaşama haklarına önem vermekte, yaşam kalitelerinin artırılması için de çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz” denilmişti. Bir süre yaşanmayan olayların, son dönemde yine gündeme geldi. Hayvanların kimliği belirsiz, kişi ya da kişilerce öldürülmeye devam edildiği ileri sürüldü.
 
Vatandaşlar tepkili
Konuyla ilgili olarak yetkililere de çağrıda bulunan vatandaşlar, “Son zamanlarda artan acımasızca devam eden hayvan zehirlenmelerine çözüm bulunmasını istiyoruz. Şu sıralar Sarıçay civarında köpek zehirlenmelerinin arttığı biliniyor. Bu bilgi de hayvanları onları kurtarmak için çabalayan ilimizdeki özel veteriner kliniklerinde görevli veterinerlerden alınabilir. Bu insan gibi görünüp insan olmayan, adının ne olduğunu bilmediğimiz şahsiyetlerin bulunması, cezalarının verilmesi gerekiyor” dediler. Gazetemize gelen konuyla ilgili bir mailde ise gazetemiz okuru tarafından; “Lütfen bir hayvan sever olarak sadece Çanakkale il sınırları değil bütün çevre ilçelerde bu ölümler çoğalmakta. Bunları birilerinin kulağına gitmesi için ön ayak olun, arkasında olun. Bunu yapan insanların yanına kalmasın. Sadece köpek de değil, kediler de zehirleniyor. Esenler, Barbaros, Şekerpınar, Kurşunlu Köyü bunlar benim bildiklerim” çağrısı yapıldı.
Paylaş