Kılıçdaroğlu'ndan Çanakkale'ye bakan müjdesi

1610
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapımı tamamlanan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi`nin açılış töreni için kente geldi. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ve Yavaş`ın yaklaşan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde gerçekleştirdikleri mitinge 7`en 70`e çok sayıda vatandaş katıldı. Kılıçdaroğlu`nun İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte halka seslendiği ilk mitingin Kurtuluş Savaşı`nın ön sözünün yazıldığı Çanakkale`de gerçekleştirilmiş olması ayrı bir önem taşıdı. Günlerdir merakla beklenen mitinge Çanakkaleli yurttaşlar evlerinin balkonlarından alkışlar ve sloganlarla eşlik etti. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP ve İYİ Parti milletvekili adayları katıldı.
 
Yavaş ve İmamoğlu, halka seslendi
Kürsüye ilk çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş`ın, "Bunlar idare edemez dediler, eski dönemin 4.5 milyar borcunu ödedik. Ankara halkına hizmeti engellemeye çalışıyorlar. Her seçim bıktık artık, kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist" sözleri büyük alkış aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır" diye belirtti.
"Bu ülkeye işi - aşı getireceğiz"
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu alkış, ıslık ve sloganlarla kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, "Sana söz Çanakkale bu ülkeye barışı getireceğim. Huzuru getireceğim. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz, gerçekten de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, gerçekten de bu ülkeye işi aşı getireceğiz. Gerçekten de hiçbir anne çocuğunun beslenme çantasına ne koyacağını düşünmeyecek" dedi.
 
"Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız"
Gençlerin geleceksizlik kaygısına değinen Kılıçdaroğlu, "Gençler en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Ama size sözüm söz devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız. KPSS`den ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Çalışmanız için her türlü çabayı göstereceğiz. Sizin hayalleriniz Bay Kemal`in hedefi olacak. cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları açacağız" sözlerine yer verdi.
 
"Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız"
Kılıçdaroğlu iki kırmızı çizgilerinin "bayrak" ve "vatan" olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale`yi geçilmez kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve orada yatan binlerce şehidimiz. Çanakkale ayrıca Mustafa Kemal`in liderliğini pekiştirdiği bir savaştır. Çanakkale`yi geçilmez kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve orada yatan binlerce şehidimiz. Çanakkale ayrıca Mustafa Kemal`in liderliğini pekiştirdiği bir savaştır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı`mızın önsözüdür. 1915`te bir tek düşman askeri Çanakkale`yi aşamadı. 3 yıl geçti, tek kurşun atılmadan aynı düşman gemileri Dolmabahçe`de demirlediler. Tek adamın, tek bir insana verilen yetkinin ülkeyi ne hale sürükleyeceğini anlamanız için anlattım. Biz tek adam rejimine karşıyız, bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Milli Kurtuluş Savaşı`nı veren bir ülkeyi tek adama teslim edemeyiz" ifadelerine yer verdi.
(Damla Yeltekin) 
 
 
Paylaş