Kılıçdaroğlu'na oylarınızı istiyoruz

1173

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Genel Seçimlerinde İYİ Parti`den Çanakkale milletvekili olarak seçilen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Seçim Kurulu Başkanı Ünsal Bayev`den mazbatasını aldı. İYİ Parti il ve ilçe teşkilatı ile partililerin yalnız bırakmadığı Uz, Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulundu. Uz, Çanakkale halkı ve parti teşkilatına teşekkür ederek, "Öncelikle bize bu görevi layık gören Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz. Bir inanmışlık vardı. Türkiye`de İYİ Parti ailesi olarak en çok oy alan ikinci il olmayı yine başardık. Bu mazbatada burada bulunan herkesin mücadelesi, alın teri emeği var. Onlardan da helallik istiyorum. Bu kalabalığı, adanmışlığı, birlikteliği görünce memleketimizle ilgili görev yapmanın ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha bilincinde ve farkında olmayı hatırladım" ifadelerine yer verdi.

İkinci turda Kılıçdaroğlu`na oy istedi
İYİ Partili Uz, 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ise, "İkinci bir sürecimiz başlıyor. Bundan sonraki süreçte belki her birimizin oylarını toplasak, mülteciler kadar olmayacak. Bu nedenle seçimin ikinci turu çok önemli. Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu`na oylarınızı istiyoruz" dedi.

"Sinan Oğan seçmenine sırt çevirdi"
14 Mayıs seçimlerinde Ata İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5,17 oy almıştı. Oğan`ın ikinci turda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan`ı desteklemesi ise tartışmalara neden oldu. Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Milletvekili Uz, "Çok kritik bir süreç ve dönemeç var. Ata İttifakı`nın bütün partilerinin genel başkanları Sinan Beyin bu tavrına karşı, `Bizim böyle bir talebimiz yok. Desteğimiz Millet İttifakı`ndan yana` demiştir. İnsanlar sizi aday gösteriyorlar, aday yapıyorlar. Sizi aday gösteren ve destekleyenlere sırt çeviriyorsunuz. Bu çok doğru bir şey değil. Türkiye`de ve Çanakkale`deki Atatürkçüler, Türk milliyetçileri ve vatanseverler net olarak söylüyorlar; `Bizlerin burada oy verme sebebimizi Sinan Oğan tamamen aldı.` Onlar da Sinan beyi değil, Millet İttifakı`nı destekliyorlar. Bu yanlış karar ve bilinçli operasyonun ters tepeceği kanaatiyle çok daha güçlü bir Kemal Kılıçdaroğlu`nun ikinci turda adaylığı olduğunu düşünüyorum" diye belirtti.
(Yusuf Sonkurt - Damla Yeltekin)

Paylaş