havadurum

"Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır"

2591

14 Mayıs`ta gerçekleşmiş olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Çanakkale`den seçilen CHP milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İl Seçim Kurulu Başkanı Ünsal Bayev`den mazbatalarını teslim aldı. Adalet Sarayı`nda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilçe ve belde belediye başkanları, CHP İl ve ilçe örgütleri, partililer ve vatandaşlar Güneşhan ve Ceylan`ı tebrik etti. Açıklamalarda bulunan Güneşhan ve Ceylan ikinci Tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Güneşhan, "Her şey çok güzel olacak"
CHP Çanakkale Milletvekili Güneşhan, Millet İttifakı`nın Çanakkale`de 3 milletvekili çıkardığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "14 Mayıs`ta genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz yapıldı. Genel seçimlerde, Çanakkale halkının teveccühü ile Özgür arkadaşımız ve ben Cumhuriyet Halk Partisi`nden; Rıdvan Uz arkadaşımız da İYİ Parti`den milletvekili seçildi. Dolayısıyla Millet İttifakı olarak 3 milletvekili seçildik. Bugün de mazbatalarımızı aldık. Bundan sonra Çanakkale için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak için canla başla çalışacağız. Çanakkale`ye, partimize, örgütümüze yararlı, faydalı onlara yakışır milletvekilliğini olacağız. Tüm örgütüme çok teşekkür ediyorum. Çanakkale halkı da bizlere güvendi, destek verdi. Önümüzde 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için her şeye yeniden başladık. Millet İttifakı`nın adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti`nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Her şey çok güzel olacak" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye`nin önünde bu tarihi bir fırsattır"
CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan, Çanakkale halkına, örgütüne ve bu süreçte mücadelelerine destek olan herkese teşekkür ederek, "Bu güvene layık olmak için bir dönem daha çalışacağım. Elimden geleni yapacağım. İsmet vekilimizle birlikte Çanakkale`nin menfaatleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Pazar günüde Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Yasama ve Yürütmenin ayrı ayrı gayet güzel çalışabildiğini, tüm halkımıza anlatacağız. Türkiye`nin geleceği için bu sistemde bu görev tarafsız bir cumhurbaşkanı, Genel Başkanımıza çok yakışacaktır. Yasama ve yürütmenin tamamen ayrıldığı bu sistem gayet iyi bir sistemdir. Toplum içinde son dönemde kasıtlı olarak iktidarın gündeme getirdiği, ayrıştırma dili ve düşmanlaştırma da kesilecektir. Çok büyük bir koalisyonla ülke yönetilmeye başlanacaktır. Hem AKP yasaları çıkartacak hem de Cumhurbaşkanımız yasaları çıkartacaktır. Türkiye`nin önünde bu tarihi bir fırsattır. Halkımız, milletimiz bu fırsatı iyi değerlendirecektir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı; Meclis çoğunluğu da AKP`de olmak üzere Türkiye`nin önünde bu önemli, bir fırsattır. Birleşme, çalışma fırsatıdır. En iyisini halkımız bilecektir" dedi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş