Kılıçdaroğlu "İsteriz ki herkes mutlu bir yaşam sürsün"

853

 CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Haziran Cumartesi günü Çanakkale’deydi. İÇDAŞ kongre Merkezi’nde STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale programı gün boyunca devam etti.  Çanakkale ve Kepez Belediyelerine ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, iftarını da yine Çanakkalelilerle birlikte açtı. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Mahalle İftarına katılan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Barbaros Mahallesi’nde mahalle halkı ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,  CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Milletvekili adayları Özgür Ceylan, Metin Ümit Ural ile İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mahalle iftarında konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, savaşsız, barış dolu günler yaşama temennisinde bulundu. Farklı kimliklerde olsa dahi herkesin ülke içerisinde yaşama hakkı olduğunu ifade den Genel Başkan Kılıçdaroğlu; “Huzurlu yaşamak kadar güzel bir şey yoktur. İsteriz ki her evde bereket olsun. İsteriz ki her evde tencere kaynasın. İsteriz ki her evde huzur olsun. İsteriz ki Türkiye’de işsizlik olmasın. İsteriz ki Türkiye’de atama bekleyen öğretmenlerin dramı olmasın” dedi. Hafta sonu gerçekleşen liseye geçiş sınavlarına değinen Kılıçdaroğlu;  “Başarılı başarısız diye ayırmayalım. Bütün öğrencilerimiz bizim geleceğimiz ve umutlarımız. Onları kucaklamak, onların sorunlarına eğilmek, onları güzel bir Türkiye’ye ulaştırmak hepimizin ama hepimizim ortak görevi” ifadelerini kullandı. Son olarak Ortadoğu’da yaşanan savaşa değinen Kılıçdaroğlu; “Bütün dünyanın dibinde Ortadoğu’da kanlar akıyor. Akan kan Müslüman kanı, akan an bizim kardeşlerimizin akrabalarımızın kanı” dedi. 

 
“Gönül ister ki işsizlik olmasın, her evde bereket olsun”
Ramazan ayının önemli bir ay olduğunu belirten Kılıdçaroğlu; “Bu güzel günde bu güzel akşamda sizlerle beraber olmak benim için onur ve gurur meselesi. Güzel bir aydayız. Bereketli bir aydayız. Manevi duygularımızın yoğunlaştığı bir aydayız. Sevginin, hoşgörünün egemen olması gereken bir aydayız. Ramazan sofralarında bir araya geliyoruz. Gönül ister ki, bütün günlerimiz böyle güzel olsun. Bir arada olalım. Kimliklerimiz farklı olabilir. Düşüncelerimiz farklı olabilir. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Dünya’ya farklı gözlüklerle bakabiliriz. Ama aynı ülkede aynı bayrağın altında bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Huzurlu yaşamak kadar güzel bir şey yoktur. İsteriz ki her evde bereket olsun. İsteriz ki her evde tencere kaynasın. İsteriz ki her evde huzur olsun. İsteriz ki Türkiye’de işsizlik olmasın. İsteriz ki Türkiye’de atama bekleyen öğretmenlerin dramı olmasın. İsteriz ki Türkiye’de herkes ama herkes mutlu bir yaşam sürsün” dedi.
 
“Bütün öğrencilerimiz bizim geleceğimiz ve umutlarımız”
Hafta sonu kaldırılan TEOG yerine düzenlenen yeni sınava değinen Genel Başkan Kılıçdaroğlu; “Öğrencilerimiz sınavlara girdiler. Kaçı kazanacak bilmiyoruz ama bütün öğrencilerimizi kucaklayalım. Başarılı başarısız diye ayırmayalım. Bütün öğrencilerimiz bizim geleceğimiz ve umutlarımız. Onları kucaklamak, onların sorunlarına eğilmek, onları güzel bir Türkiye’ye ulaştırmak hepimizin ama hepimizim ortak görevi. Anneler çocuklarının üzerine titrerler bende kocaman bir adamken, üniversite öğrencisiyken başımı annemin omzuna dayayıp onunla sohbet ettiğim günleri hiç unutmuyorum. Allah rahmet eylesin vefat etti. Ama o güzelliği, onun verdiği sevgiyi ve umudu hayatım boyunca hiç unutmuyorum. Anneler ve çocukları arasında böylesine güzel bir ilişki var. Dolayısı ile her anne çocuğunun üzerine titrer. Çocuğu iş sahibi, aş sahibi olsun, askere gitsin gelsin, eli ekmek tutsun ve ben onu evereyim diye bekler. Dolayısı ile anneler çocuklarının işsiz kalmasını hiç istemezler. Onların işi olsun isterler, annelerinin babalarının ellerini öpsünler. Hayır dualarını alsınlar diye beklerler” dedi.
 
“Akan kan Müslüman kanı”
Son olarak Ortadoğu’da barış dileyen Kılıçdaroğlu; “Güzel Türkiye’miz huzurlu Türkiye’miz olsun istiyoruz. Kavgalar olmasın sadece ülkemizde değil bütün dünyada olmasın istiyoruz. Yüreğimizi yakıyor. Bütün dünyanın dibinde Ortadoğu’da kanlar akıyor. Akan kan Müslüman kanı, akan kan bizim kardeşlerimizin akrabalarımızın kanı. Gönül isterdi ki hiç kimse ama hiç kimsenin burnu kanamasın. Bu güzel ülkede hepimiz komşularımız ile birlikte huzur içinde yaşayalım. Hepinize selamlar ve sevgiler diliyorum” dedi.   
(Eren Aşnaz)
Paylaş