Kılıçdaroğlu’ndan Vali Tuna’ya gönderme...

Partisinin “eğitici eğitimi” katılım belgesi töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bürokratların tamamen AKP hizmetinde davrandığını belirterek AKP kadın kollarının “Diyarbakır’dan Çanakkale’ye” projesine atıfta bulunarak “Çanakkale ve Diyarbakır Valileri ne zamandan beri siyasi partiler ile işbirliği yapmaya başladılar” dedi.

969
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’dan Çanakkale’ye giden çocukların mektuplarını okumasıyla gündeme gelen AKP kadın kollarının sahip çıktığı Diyarbakır ve Çanakkale Valiliklerinin gerçekleştirdiği proje hakkındaki tartışmalar sürüyor. Başbakan Erdoğan’ın okumuş olduğu bir mektupta Grup Yorum’un bir şiiri ile gündeme gelen etkinlik şimdi de Kılıçdaroğlu tarafından valiliklerin AKP emrinde çalışmaları noktasındaki eleştiri ile devam etti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzenlenen “eğitici eğitimi” katılım belgesi töreninde şöyle konuştu: “Valiler, diğer bürokratlar, emniyet müdürleri, kaymakamlar, tamamen neredeyse AKP`nin tezgahından geçmiş, oralara oturtulmuş kişiler gibi duruyorlar. Dün açıklama yapıyor, sözüm ona Türk büyüğümüz, neymiş, efendim Çanakkale`ye Diyarbakır`dan gitmişler, AKP Kadın Kolları ile valilerin işbirliği ile. Bu valiler ne zamandan beri siyasi partilerle işbirliği yapmaya başladılar. Devletin geleneğinde böyle bir şey var mı? - O valilere söylüyorum, acaba CHP`li gençlik kolları veya kadın kollarıyla da işbirliği yapmaya hazır mısınız?- Devleti ne hale getirdiler. Yeniden Cumhuriyeti kurmak, yeniden mücadele etmek, kararlılığımızı sürdürmek, çok partili yaşamı sürdürmek hepimizin görevidir."
Paylaş