"Kesinlikle doğru değil, asılsızdır"

1186

 İptaller, ertelemeler ve hile iddiaları ile gündemden düşmeyen CHP Merkez İlçe delege seçimlerinde yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalar da devam ediyor. CHP İl Başkanı Nejat Önder’in, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada belediye çalışanlarına yönelik, muhalif kesimi destekleri sebebi ile Belediye Yönetimi tarafından tehdit edildikleri iddiası yetkili sendika tarafından yalanlandı. DİSK Genel-İş Şube Başkanı Metin Acar, konu ile ilgili açıklamada bulunarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Üyelerinden, tehdit edildiklerine yönelik herhangi bir şikayet almadıklarını belirten Acar;” Çanakkale Belediye Başkanlığı yönetimi tarafından muhalif listeyi destekledikleri gerekçe gösterilerek özlük haklarına yönelik tehdit edildiklerine dair yapılan açıklamalar kesinlikle doğru değil ve asılsızdır, sendika olarak tarafımıza ilgili üyelerimizden bu yönde bir şikayet gelmemiştir” dedi.

 
“Tehdit iddiaları gerçeği yansıtmıyor”
Belediyede çalışan sendika üyelerine yönelik tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Acar; “İlimizde devam etmekte olan CHP Merkez İlçe delege seçimleri sürecinde yaşanan seçimlere hile karıştırıldığı ve usulsüzlükler yapıldığına dair iddialara ilişkin, Çanakkale Belediyesinde çalışan sendikamızın üyelerinin de olduğu bazı çalışma arkadaşlarımızın Çanakkale Belediye Başkanlığı yönetimi tarafından muhalif listeyi destekledikleri gerekçe gösterilerek özlük haklarına yönelik tehdit edildiklerine dair yapılan açıklamalar kesinlikle doğru değil ve asılsızdır, sendika olarak tarafımıza ilgili üyelerimizden bu yönde bir şikayet gelmemiştir” dedi.
 
“İl ve İlçe Yönetimindeki üyelerimiz açıkladı”
İl ve İlçe Yönetimlerinde görev alan üyelerinin de öyle bir durum yaşamadıklarının ifade eden Acar; “Kamuoyunun da bildiği gibi yapılmakta olan bu seçimler, geçmiş yıllarda da gerçekleştirilmiş ve yine Belediyemiz çalışanı olan aynı zamanda sendikamız üyesi de olan çalışanlarımız siyasi partilerde farklı listelerden aday olmuşlardı. Yapılan seçimler sonucu halen İl ve İlçe yönetimlerinde görev alan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Özellikle halen il ve ilçe yönetimlerinde görevli olan üyelerimiz ile yapmış olduğum görüşmelerde kamuoyunda konuşulan böyle bir olayı yaşamadıklarını beyan etmişlerdir. Değerli kamuoyuna şunu açıkça ifade etmek isterim, öncelikle ne sendika olarak nede Çanakkale Belediyesinde çalışan üyelerimiz olarak devam etmekte olan delege seçimlerinde bizi işimizle tehdit eden bir baskı asla yaşanmamış olup yapılmak istenilenlerin bizi bölmeye yönelik iftira ve iddialardan ibaret olduğu bir gerçektir. Kaldı ki demokrasinin gereği olan seçim çalışmaları sürecinde geçmiş seçimlerde de olduğu gibi parti içerisinde bu tür liste çalışmalarının yapılmış olması da son derece doğaldır” dedi.
 
“Belediye Başkan ve Yardımcılarından asla bir tehdit olmadı”
Seçimlerde taraf olmaları konusunda sendikalarına ve üyeleri işçilere yönelik bir baskı ve tehdit olmadığını belirten Acar; “Kamuoyunun da bildiği gibi Belediye Başkanımız her alanda özellikle çalışanlara ve emeğe verdiği değeri ifade ederek emekten yana olan tavrını açıkça belirtmiştir. Sonuç olarak., sendika ve çalışanlar olarak talebimiz her ne şekilde olursa olsun, demokrasinin gereği yapılan seçim sürecinde parti içinde yaşanan liste yarışlarında, asılsız söylemlerle emeği ile yaşam mücadelesi veren çalışan üyelerimiz üzerinden siyaset yapılmasını ve yaşanan olumsuzlukların bir parçası olarak kamuoyuna lanse edilmesinin sendikamızı ve üyelerimizi rahatsız ettiğini belirtmek istiyoruz.Her zaman belirttiğimiz gibi bizim asıl hedefimiz başta üyelerimiz olmak üzere emeğin ve emekçinin haklarını her alanda savunmak Belediyemize ve Çanakkale halkına en iyi hizmeti vermektir” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş