"Kepez'i kuyu suyuna mahkum eden sizsiniz"

Ak Parti Kepez Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın su sorununa ilişkin yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

1527

Ak Parti Kepez Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan`ın geçtiğimiz günlerde su sorununa ilişkin yaptığı açıklamayı hatırlatarak; "Kepez`in en temel problemi olan su sorunu bir kez daha karşımızda" dedi.

Ertürk; "Bir kez daha açıklıyoruz başkan dikkatle dinleyin"
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan`ın geçtiğimiz günlerde, su problemine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Ak Parti Kepez Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, su problemini bir kez daha gündeme getirerek; "Geçtiğimiz günlerde Kepez Belediye Başkanı Birol ARSLAN bir açıklama yaparak Kepezliler yarın susuz kalırsa sorumlusunun kendileri olmadığını dile getirmiştir. Yaptığı açıklamada su kuyuları açmanın yeterli olmadığı Atikhisar baraj suyunun kullanılması gerektiğini söyleyen Birol Arslan`a günaydınlar sayın başkan diyoruz. Kepez`in en temel problemi olan su sorunu bir kez daha karşımızda. Bugünün geleceği dünden belliydi. Bugüne kadar gerek meclis toplantılarında, gerekse yaptığımız basın açıklamalarında, su sorununun çözüm yollarını defalarca anlatmamıza rağmen, belediye başkanının konudan ne kadar uzak olduğunu yaptığı açıklamada bir kez daha gördük. Bir kez daha açıklıyoruz başkan dikkatle dinleyin! " şeklinde konuştu.

"CHP`li iki belediye başkanının anlaşma sağlayamamasını anlayamıyoruz"
Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesi`nin, ulaşım konusunda olduğu gibi, su konusunda da protokel yapmaları gerektiğine değinen Ertürk; "DSİ`nin son teknoloji ile hazırlayarak Çanakkale Belediyesi`ne devrettiği içme suyu arıtma tesisinin, fizibilite raporu Çanakkale merkez ve Kepez`in nüfusları ve artış oranları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Doğru olan Çanakkale ve Kepez belediyelerinin aynı ulaşımda olduğu gibi içme suyu içinde bir protokol yaparak Kepez`e arıtılmış baraj suyunun getirilmesidir. Birbirlerine abim ve veliahtım diyen CHP`li iki belediye başkanın neden bu konuda anlaşma sağlayamadığını anlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bahane üretmeye değil, çözüm üretmeye davet ediyoruz"
Kepezlilerin su sorunu yaşamaları üzerine, sorumluluğun tamamen Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan`a ait olduğunu belirten Ertürk; "Bir diğer husus ise her zaman bahsettiğimiz iş bilmezlik. Atikhisar baraj suyunun tarımda ve sulamada kullanılan kısmının hakları DSİ`nde, fakat içme suyu kısmının kullanım hakkının ise Çanakkale Belediyesi`nde olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Birol Arslan açıklamasında, DSİ ve valiliğe yazılar yazdıklarını belirtmiş. Yanlış yere yazı yazmışınız sayın başkan, içme suyu kullanım hakkını elinde tutan ve yazıyı yazmanız gereken yer Çanakkale Belediyesidir. Bir belediye başkanı vatandaşın karşısına sorun ile değil çözümle çıkar, Kepez`i kuyu suyuna mahkum eden sizsiniz ve şimdi sorumluluğumuz yoktur diyerek kenara çekilemezsiniz! Kepezliler susuz kalırsa sorumluluk size aittir bahane üretmeye değil çözüm üretmeye davet ediyoruz" dedi.
(Atilla Akın)

Paylaş