Kepez'de 'konteyner' krizi!

2743

 Kepez’de “karavan camp” alanı olarak kullanılan bölgede, bu yıl yapılan konteynerler kriz yarattı. Söz konusu alanda kurulan, biri Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, ikisi Belediye Meclis üyesi olmak üzere üç konteyner nedeni ile yapılan şikayet karşılık buldu ve alanla ilgi çalışma Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Söz konusu şikayet üzerine, “karavan” kamp olarak faaliyet gösteren alana, sabit konteynerler yapılması ve bu nedenle kıyı-kenar kanununa aykırı bir biçimde oluşan işgal incelemesi yetkililerce yapılarak raporlaştırılıyor.

Rapor önümüzdeki hafta tamamlanacak

Bir şikayet üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, “kıyı-kenar” ölçümü yaptılar. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu alandaki “saha çalışması” tamamlandı. Ekipler raporlarını önümüzdeki hafta tamamlayacak. Söz konusu rapora göre gerekli talimatlar hazırlanacak. Ancak edinilen bilgiye göre konteynerlerin kaldırılması talimatının verilebileceği öğrenilirken, söz konusu kararın ise rapordan sonraki günlerde hazırlanacak.

“Biz konteyner koyduk, bir anda sıkıntı oldu”

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki hafta Çarşamba günü bu konuyla ilgili açıklamada bulunacağım. Sorularınız varsa, orada sorarsınız. O plaj uzun yılladır orada ve 10-15-20 yıldır kalanlar var. Bugüne kadar sorun yoktu! Boş olan bir yere de biz koyduk. Bir anda sıkıntı oldu. Ne sıkıntısı olduğunu da gelip sorarsınız veya Çevre ve Şehircilikten öğrenirsiniz. 20 yıldır orada insanlar kalıyor. Ben kendi konteynerimi kaldırdım. Daha önce bedava kalıyorlardı, ben parasını verip kalıyordum. Daha önceki meclis üyeleri, daha önceki yönetim ve başkan para ödemiyorlarmış, ben parasını da ödedim. Daha önce su yoktu bende mi var? Daha öncekilerde elektrik yoktu da bende mi var? Diğer vatandaşlar hangi haklarını kullanıyorsa ben de o hakkımı kullandım” dedi. (Seçkin Sağlam-Eren Aşnaz)

Paylaş