Kepez’e kimler talip?

Kepez’i AKP’nin elinden alan mevcut Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi rakipleri ortaya çıkmaya başlıyor. Kepez’deki henüz iddia düzeyinde olan bazı isimlerin çeşitli etkinliklere katılması bu konudaki söylentileri güçlendiriyor.

1314
Kepez’de yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylık iddiaları da iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Öyle ki hem MHP hem AKP, Kepez’i mevcut Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın elinden almak istiyor. AKP’nin İsmail Yaşar Oğuz ile Kepez’de seçimlere gireceği MHP’nin ise aday aradığı bir süredir kulislerin vazgeçilmez konusuyken bugün bu iddialar biraz da farklı bir hal aldı. İsmi hem AKP’den hem de MHP’den geçen adayların özellikle hayırlar vasıtasıyla seçmenleri ile buluştuğu ileri sürülüyor.
 
Mutan’ın rakibi meslektaşı mı olacak?
Kepez’deki seçimler öncesinde yeni iddialardan biri de AKP’nin adayının Mutan’ın meslektaşı olduğu yönünde. ÇAGİAD yöneticilerin Dr. Hakan Çetin’in AKP’den, Mutan’ın karşısına çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Girişimci yönüyle tanınan Dr. Çetin, son dönemde ÇAGİAD içindeki Afrika yatırımcıları arasında olduğu da biliniyor.
 
Eski başkan yeni bir partiyle mi “yeniden” diyecek?
Kepez’de adaylar arasında İsmail Yaşar Oğuz’un da ismi sıkça geçiyor. Öyle ki AKP’den aday gösterilmeyeceği ileri sürülen Oğuz’un MHP’den aday olacağı yönündeki iddialar da iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Oğuz’un adaylığı ile MHP’nin de Kepez’deki seçimin favorilerinden bir olmasını sağlayacağı ifade ediliyor.
 
Hayırlar, vesile oluyor!
Mevcut Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın CHP’den yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılırken, Mutan, görev süresi boyunca yaptığı ve halen devam eden yatırımları ile seçimlerin en güçlü odayı olarak gösteriliyor. Adaylıkları konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da hem AKP’den aday olacağı ileri sürülen Dr. Hakan Çetin hem de MHP’den adaylığı yönünde iddialar olan İsmail Yaşar Oğuz’un seçmenleri ile buluşmaya başladıkları öğrenildi. Çetin ve Oğuz, gerek mevlitler gerekse hayırlar vasıtası ile Kepezliler ile bir araya geliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Kepez’de bulunan TOKİ 144 Evler’de yapılan bir hayır etkinliğine Dr. Hakan Çetin de katıldı.
Paylaş