Kepez’de toplu sözleşme sevinci

Kepez Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan işçilere en az %30 zam yaptıklarını bildirdi. Anlaşmanın ardından gözler henüz bir sonuç alınamayan Çanakkale Belediyesi`ne çevrildi.

633
Kepez Belediyesi`nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. Bir süredir DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile Kepez Belediyesi arasında devam eden görüşmeler sona erdi. Yapılan görüşmelerin ardından sözleşmenin taraflar arasında hafta içi yapılacağı öğrenildi. Çanakkale Belediyesi ile sendika arasındaki görüşmelerin sürdüğü henüz bir ilerleme kaydedilemediği öğrenildi.
 
“Her türlü fedakarlığı yaptık”
Görüşmelerin mutlu sonla tamamlandığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan işçilere en az % 30 zam verdiklerini bildirdi. Zammın % 50’ye kadar çıktığını belirten başkan Mutan; “Devletin memura asgari ücretliye reva gördüğü rakamların çok çok üzerinde zam yaptık. İşçilerimiz için her türlü fedakarlığı yaptık” dedi.
 
“Gözler Çanakkale Belediyesinde”
Gözler, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası`nın yetkili olduğu ve uzun süren görüşmelerden bir sonuç alınamayan Çanakkale Belediyesi`ne çevrildi. Çanakkale Belediyesi ile sendika arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Çanakkale Belediyesinin talep ettikleri zamlara bir karşılık vermediğini belirtmişti. Önce Evreşe ardından Kepez Belediyesi ile anlaşma sağlayan sendikanın ise eylem hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.
Paylaş