Kent Konseyi, “AKFA dosyası”nı tartışıyor

Çanakkale Kent Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu öncülüğünde devam eden AKFA tartışması, şimdi mahalle meclislerinde de tartışılacak, konunun uzmanları tarafından bilgiler halka bilgiler verilecek. Ayrıca bu hafta sonuna kadar hazırlanacak bir rapor Kent Konseyi Genel Kurulu tarafından da tartışılarak karara bağlanacak.

711
Çanakkale Belediye Meclisi`nde geçtiğimiz günlerde oy çokluğu ile kabul edilen, AKP Grubunun geneli çekimser, CHP grubunun ise genelinin evet oyu ile geçen AKFA dosyası, kentte tartışılmaya devam ediyor. Kentte başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Celal Karakaş olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, sendika ve odalara kadar çok sayıda demokratik kitle örgütünün karşı çıktığı, imar planı ve uygulama imar planı değişikliği kent gündemindeki yerini koruyor. Konuyla ilgili açıklamalara, imza kampanyalarına rağmen, ilgililerden herhangi bir ses çıkmaması, olayın soğutularak üstünün örtülmeye çalışıldığı kaygılarını güçlendirse de kentin en önemli sorunlarından biri olan düzensiz yapılaşmaya ve betonlaşmaya karşı Kent Konseyi, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Proje Müellifi olduğu iddia edilen AKP`li eski İl Genel Meclis üyesi Levent Çetin`in de katıldığı toplantıda konuyu gündeme getiren Kent Konseyi Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu, önceki gün bir toplantı daha yaptı. Yine geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuyla ilgili bir rapor oluşturulması istendi.
 
Genel kurulda tartışılacak
Bu hafta sonuna doğru oluşturulacak geniş çaplı bir raporun, tüm Kent Konseyi paydaşlarına ve ilgili kurumlara gönderileceği öğrenildi. Rapor ile ilgili bilgi sahibi olan Kent Konseyi genel kurul üyelerinin, önümüzdeki günlerde toplanacak genel kurulda raporu görüşerek karara bağlayacakları ifade edildi. Bilindiği gibi daha önce de Yat Limanı`nda da hazırlanan bir rapor gündeme alınmış ve Kent Konseyi Genel Kurulu`nda görüşerek istenmemişti. AKFA konusunda da, bölgenin betonlaşması ve çarpık yapılaşmaya dikkat çekilerek, kentlinin görüş ve düşüncesi ile teknik uzmanların uyarıları doğrultusunda hazırlanacak rapor, Kent Konseyi Genel Kurulu`nun görüşüne sunulacak.
 
AKFA kent muhalefetini yükseltiyor
Çanakkale Belediye Meclisi`nde kabul edilmesi ile gündeme gelen AKFA, kentte siyasileri sessiz bırakırken, sivil toplum kuruluşları ve kent halkı noktasında geniş bir muhalefet oluşturdu. Bölgenin betonlaşmasına ve kentin düzensiz yapılaşması noktasında tepkiler dile getirilirken, kentin girişindeki böylesine büyük bir alanın, 1/5000`lik plan notlarını hiçe sayarak, tüm itirazlara rağmen, `rant` uğruna feda edilmesine izin verilmemesi gerektiği ifade ediliyor.
Paylaş