Kazdağları, kuşbakışı belgelendi

Çanakkale Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantı öncesi yaptığı konuşmasında Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi`ndeki Seramik Bölümü`nün kapatılmasına değinerek, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Gökhan ayrıca geçtiğimiz hafta sonu Kazdağları`nın helikopter ile fotoğrafının çekildiğini ifade ederek konuyla ilgili bilgiler verdi.

854
Çanakkale Belediye Meclisi 2013 yılının son toplantısını dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda kent gündemine ilişkin öne çıkan gelişmeler değerlendirildi. Gökhan, meclise katılımın az olduğuna dikkat çekerek,bu durumu eleştirdi. “Mazereti olmayanların meclis toplantılarına katılmaları esastır” diyen Gökhan, “Bugün 9 tane eksiğimiz var. 9`unun da mazeretli olabilme şansı yok herhalde. O bakımdan, bunu bir kez hatırlatayım. Mart ayında bile herkes görevini yapmalı. Seçim ayrı bir konudur” ifadelerini kullandı.
 
“Avrupa marka oluyor, biz kapatıyoruz”
Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi`nin kapatılan Seramik Bölümü`ne de değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bundan üzüntü duyduğunu ifade etti. “Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi`nde bir Seramik Bölümü vardı biliyorsunuz. Buranın yeterli öğrenci talebi olmadığı için kapandığını yerel basında okudum” diyen Gökhan, “Bundan açıkçası ben üzüntü duydum. Çanakkale`yi `Seramik kenti` yapmak için, seramikte marka olması için mücadele ediyoruz. Biliyorsunuz seramik atölyeleri kurduk, Seramik Müzesi`ni açtık ama bir taraftan da okullarımızda seramik bölümünü kapatıyoruz. Avrupa`da bu tür şehirler marka oluyor. Bu kent de seramikleri ile ünlüyse, seramikçilerin yetişeceği okulların bölümlerinin kapatılmaması gerekir diye düşünüyorum. Orada sanki daha farklı eğitim programı ile özendirilebilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kazdağları belgelendi
Çanakkale Belediyesi`nin organizasyonu ile Kazdağları`nın mevcut durumunun tespit edilmesi konusunda çalışma yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz hafta sonu 6 bin kare fotoğraf çekildiğini ifade etti. Helikopter üzerinden başta Bayramiç ve ilçeleri olmak üzere, Çan ve Biga bölgesindeki altın madeni arama, termik santral çalışmalarının kapsadığı alanların fotoğraflarının çekildiğini ifade eden Başkan Gökhan, “Kazdağları üzerinden helikopter ile fotoğraflar çekildi. Bu çalışma kapsamında elimizde 6 bine yakın fotoğraf var. Bugün bunların bir kısmını sizinle paylaşacağız. Bu elimizdeki fotoğrafları hem basın kuruluşlarına dağıtacağız, hem de sergiler açarak, kısa filimler haline getirerek, halkımızla paylaşacağız. Bu çalışmayı yapmamızın amacı, kuş bakışı baktığımızda durum nedir, tehlikeli bölgeler nereleri, buralarda durum ne aşamadadır bunun görebilmektir. Bu anlamda mevcut durumun tespiti açısından önemli bir çalışma” dedi.
 
Kazdağları çığlık atıyor
Çanakkale Belediye Meclisi CHP`li üyesi Muharrem Erkek ise Kazdağları fotoğraflarının slayt gösteriminden sonra yaptığı konuşmasında, durumun ciddiyetine dikkat çekti. Erkek, “Bu gördüklerimiz daha başlangıç ve eğer durdurulamazsa bu güzel coğrafya bu özelliklerini ve güzelliklerini kaybedecek. Kazdağları gerçekten çığlık atıyor, ya duyan yok ya da çok az insan buna dikkat ediyor. Şimdi hiç kimse lütfen kanunlara sığınmasın. Kanunlar bir günde değişebilir. Bu çok önemli bir konu. Bu konu Ankara`da çok güzel anlatılırsa, kanunlar değişebilir. Bunun değiştirilmesi için de ciddi çaba sarf edilmeli” dedi.
Paylaş