havadurum

Kazdağları korkuttu, Tavaklı 9'uncu kez yandı

539
Geçtiğimiz haftalarda Antalya başta olmak üzere çıkan yangınlar kısa sürede büyümüş ve ülkenin ciğerlerini küle dönmüştü. Yangınların zararı ve acısı devam ederken, Kazdağları`nda çıkan yangın yürekleri ağza getirdi. Balıkesir`in Edremit ilçesinde Kazdağları Milli Parkı içerisinde önceki gün çıkan yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüdü. Ulaşıma uzak bir bölgede çıkan yangına havadan müdahale edildi. Çıkan yangının ardından Balıkesir Valiliği tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasında; "Sabah saatlerinde Edremit İlçesi Kavurmacılar Mahallesi sınırlarında, Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda başlayan yangına gece boyu müdahale edildi. Yangının başlamasından itibaren yangının kontrol altına alınması için koordinasyon içinde yürütülen çalışmalar sabah saatlerinde de devam ediyor. Yangının ilk anlarında hızlı ve etkili koordinasyonu sağlamak için hemen yangın bölgesine giden Vali Hasan Şıldak ikinci gün sabah saatlerinde tekrar başlayan helikopter müdahalesiyle yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Şıldak Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu`ndan çalışmalar ve yangının seyrine ilişkin bilgi aldı" denildi. 
Kontrol altına alındı 
Yangına müdahalelerin ardında Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yangının büyük oranda kontrol altına alındığı belirtilerek soğutma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Açıklamada; "Edremit Belediyesi Sabah saatlerinden bu yana tüm kurum ve kuruluşlarla yürüttüğümüz koordineli çalışmalar ardından soğutma çalışmalarımız da yöre halkımızın desteğiyle aralıksız devam ediyor. Bazı bölgelerde yanan yerler oluyor ancak ekiplerimiz bölgede ve soğutma çalışmaları sırasında anında müdahale ediliyor. Bu saat itibariyle yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde yine vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz" denildi. 
Tavaklı neden yanıyor?
Ezine`ye bağlı Tavaklı Köyü`nde 2 hafta içerisinde 8 kez yangın çıkmış, art arda çıkan yangınlar köy halkı ve bölgede yaşayan sakinleri teyakkuza geçirmişti. Yangın bölgesini inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek yaptığı açıklamada halkın kanaatinin yangınların bölgeyi iyi bilen biri tarafından çıkartılabileceği yönünde olduğunu belirtmişti. Tavaklı`da önceki gün 9`uncu yangın çıktı. Çevre ilçe belediye ekiplerinin de müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına alındı. Farklı bölgelerde çıkan yangınların nedenine dair herhangi bir bilgiye henüz ulaşılamadı.
(Eren Aşnaz

Paylaş