Kazdağları’nı da bir düşünseniz nasıl olur!

Çanakkale’de Orman Haftası çeşitli etkinlikler kutlanmaya başladı. Dün Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni yapıldı. Ve ormanların önemi anlatıldı. Ormanı sevdirmek için düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de ödül verildi. Ama elimizdeki en büyük değer Kazdağları delik deşik edilirken, bu cenahtan hiç ses çıkmıyor.

550
 
 
Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası nedeniyle kentte bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen ve Milli Park Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan’ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan etkinlikler, bir dizi ziyaret ile devam etti.
 
Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Park Bölge Müdürlüğünden oluşan bir heyet Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen, Vali Güngör Azim Tuna’ya Orman İşletme Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Çanakkale Fen Lisesi bahçesinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Laçiner, Avusturalya Konsolosu Andrew Koc Mcdonald, Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen; “Dünya ormanları üzerinde giderek artan tahribatı gören ve bu gidişin durdurulması gerektiğine inanan Avrupa Tarım Federasyonu ( CEA ),  kuzey yarım küresinde ilkbaharın, güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul edilen 21 Mart tarihini Dünya Ormancılık Günü olarak kabul etmiş ve Gıda Tarım Organizasyonu (FAO) kanalı ile bütün dünya ülkelerinde 21 Mart’ın Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmasını tavsiye etmiştir. Ülkemiz bu tavsiyeye uyarak 1975 yılından beri 21 Mart tarihini Dünya Ormancılık Günü, içinde olduğu haftayı da Orman Haftası olarak kutlamaktadır. Bu yıl da, Orman Haftası boyunca, Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü olarak, 17 000 adet fidan dağıtarak başta ağaç dikimini özendirmek, doğaya ve çevreye duyarlı genç nesiller yetiştirmek hedefindeyiz” dedi.
 
Törende ayrıca, Orman Haftası nedeniyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri de takdim edildi. Halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.
 
 
Paylaş