havadurum

Kazdağları’na yeni altıncı firma mı geliyor?

Kazdağları’nda altın arama çalışmalarını sürdüren çok uluslu altın tekellerine bir yenisinin daha ekleneceği iddiaları kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

328
Çanakkale’de çevreciler başta olmak üzere Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’li Milletvekilleri, uzun yıllardır altın arama çalışmalarını yürüten altın tekellerine karşı mücadele ederken, son günlerde yer alan iddialara göre ise Kazdağları’na yeni bir altın arama firmasının da katılacağı söz konusu.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konu ile ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Kazdağları’nda devam eden altın arama çalışmalarının her geçen gün büyük bir riske döndüğünü belirten Başkan Gökhan; “Şirket büyük olur küçük olur hiç önemli değil. Şirketin altın arayacağı alan önemli. 1/100.000 ölçekli çevre plan sunumu vardı. Bu sunumda Kazdağları ve çevre koruma konuları tartışıldı. Çünkü, bu konu Çevre Bakanlığı’nı da ilgilendiriyor. Dolayısıyla Kazdağları’ndaki risk giderek artar. Çalışmalar devam ettikçe bu risk artacaktır” dedi.
Paylaş