Kaynaş; “Çözümün bir parçası olmayı amaçlıyoruz”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`nin (ÇYDD) 18. kuruluş yıldönümü ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Çanakkale Şubesi`nin 5. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

776
Kuruluş yıldönümleri nedeniyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çanakkale Şubesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Çanakkale Şubesi`nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
 
ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş`ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla sona erdi. Kuruluş yıldönümü kutlamaları Anafartalar Otel de düzenlenen etkinlikle devam etti. Burada bir konuşma yapan ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş; dernek olarak sorunun değil çözümün bir parçası olmayı amaçladıklarını belirterek; “5 Nisan 1995 tarihinde kurulan Çanakkale şubemiz Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güdmektedir. Bu amaç kapsamında sorunların değil, çözümün bir parçası olmak ilkesi esas alınarak, çağdaş bireyler yetiştirerek çağdaş topluma ulaşmada bu güne kadar yüksek performans göstermiş ve çok başarılı olmuştur. Bu süreçte genek merkez tarafından yürütülen çocukların, gençlerin, kadınların eğitim hakkını kullanabilmesini sağlamak için geliştirilen projelerin gönüllü eğitimciler aracılığıyla gençlerin eğitimlerine yönelik okuma ve yazma projeleri, eğitim ortamlarını iyileştirmek içinde değişik meslek çalışmaları sürdürmüştür ve sürdürmeye devam etmektedir. Sorunun değil çözümün bir parçası olmayı amaçlayan derneğimiz, çağdaş insan ve çağdaş toplum yaratmak için seminerler ve çalıştaylar düzenleyerek sorunların çözümü için çaba sarf etmektedir” dedi. Yapılan konuşmanın ardından müzik dinletisinin ardından kutlama etkinliği sona erdi.
Paylaş