Kaymak`tan tepki

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, Çanakkale`de yaklaşık 14 bin 840 kişinin geçim kaynağı olan kapya ile kaliformiya biberini gündeme getirdi.

717
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında günde dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak; Çanakkale’de yaklaşık 14.840 kişinin geçindiği dolaylı yoldan da 36 Bin kişinin ekmek yediği Kapya ve Kaliforniya diye bir biberimiz var. Manisa Ovasından geldim bundan bir hafta önce bir felaketle karşı karşıyayız. Belki İl Genel Meclisinin çözebileceği en kolay ama en zor sorun. Bürokratlar bize hesap soruyor biz onlara değil. Bugün Tarım İl Müdürlüğünün burada yine uzmanı yok. Biz mi getiremiyoruz, yasa mı bunları getirmiyor yoksa Ayhan Gider mi getirmiyor bunu da bilmiş değilim” dedi. “Bu hepimizi ilgilendiren bir konu” diyen Kaymak; “Bir yetkili gelir bir dönem Türkiye’deki sanayinin daha rasyonel çalışması için çuvalla biberin ihracatına yasak getirir. Ama şuanda maalesef girdi fiyatlarınla uluslararası rekabet edebilecek tarımsal sanayimiz olmadığından üretimin de başka alternatifi olmadığı için dikilmesi sonuncunda üretim fazlalığı ve bu da fiyatların dip yapmasını sağlıyor. Şuandaki fiyatlar 400 bin lira. Maliyeti 450 bin lira. Bu konuyu Tarım İl Müdürlüğünün uzmanlarıyla İl Genel Meclisi Tarım Komisyonunla görüşüp yetkililerden çözüm üretmelerini istiyorum. Çünkü 36 bin kişinin ekonomik hayatına biz de burada bir ışık yakacağız” diye konuştu.
 
Oturma eylemi çağrısı
Derelerin islahı ile ilgili sorunu da gündeme getiren Kaymak şu şekilde konuştu: “Tarım Komisyonunda bunu dile getirdik. Şuana kadar hiçbir çalışma yok. Zaten iki ay sonra makineler gelse de yağmurdan dolayı çalışamaz. Devlet Su İşleri Müdürlüğünün bu konuda bize yapabileceği bir katkı var mı, yok mu? Bu drenaj kanallarını açamazsak herkesi buraya Çanakkale Valiliğinin önüne oturma eylemine çağıracağım.”
Paylaş