Kaybettiği belediyeye yeniden talip oldu...

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Kepez Belediyesi`ni CHP`li Ömer Faruk Mutan`a kaptıran İsmail Yaşar Oğuz yeniden AKP`den belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

1270
AKP`nin hizmet binasına gelerek Kepez Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunda bulunan İsmail Yaşar Oğuz; Kepez`in son 5 yıldır hakettiği hizmeti alamadığını belirterek; “2004-2009 arasında Çanakkale’nin göz bebeği haline gelen Kepez son 5 yıldır hak ettiği hizmeti alamıyor. Kepez’de hizmet üretilmiyor.
`Önce insan` sloganıyla çıkıp seçim kazananlar `insan`ların hizmet taleplerine kulak tıkıyorlar. Kepez, hizmeti AKP Belediyeciliği ile tanımıştır. Bugün Belediye koltuğunu işgal edenler bizim yaptıklarımızın bakımını ve onarımını bile yapmaktan acizdir. Eğer bugün Kepez, Çanakkale’nin en gözde yatırım yerlerinden biri olduysa bunun nedeni bizim yaptığımız altyapı çalışmalarıdır, bizim yaptığımız düzenlemelerdir, bizim Kepez’e çektiğimiz büyük kurumlardır. Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi, SGK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Diş Hastanesi, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve 1500 konuttan oluşan TOKİ yatırımlarını Kepez’e biz getirdik. Bu zihniyet kavgacı tutumlarıyla Kepez’e hiçbir yatırım getiremediği gibi mevcutları da kovmaktadır. Tıp Fakültesi Hastanesi bunun en güzel örneğidir” dedi.
 
“Peki, biz ne vaad ediyoruz?”
Oğuz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İlk olarak bu zihniyetten ve onun partizan, ayırımcı, sadece konuşmaya dayanan ama hiçbir işi yapmayan, Kepez’in tüm kaynaklarını eşe dosta peşkeş çeken anlayışından kurtulmayı vaad ediyoruz. Kepezlinin parası cebinde kalacak. Kepezlinin parası Kepez’e hizmet olarak geri dönecek. Kepez’in gelirleri şeffaf ihaleler yoluyla doğru hizmetlere harcanacaktır.”
 
“Kavga bitecek, işbirliği artacak”
Yeniden seçilmesi halinde Kepez’i yeniden hizmetle buluşturacağını kaydeden Oğuz; “Artan nüfusun ihtiyaç duyduğu parkları, yeşil alanları ve bahçeleri yapacağız. Kepez’in ulaşım sorununu çözeceğiz, insanca bir ulaşımı Kepez’e getireceğiz. Diğer kurumlarla kavga etmek yerine işbirliği yapacağız. Bu sayede ilk iş olarak Kepez’e huzurevini ya getireceğiz, ya getireceğiz” diye konuştu.
 
“Kepez için birleşmek zorundayız”
“Bu zihniyetin Kepez’e verdiği zararı gidermek için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor” diyen Oğuz; “Kepez’in bu yönetimin elinde nasıl solduğunu, geleceğe dönük nasıl ağır sorunların oluşmaya başladığını gören tüm Kepez sevdalılarını; parti, siyasi düşünce ve ideoloji ayrımı yapmaksızın aynı hedef doğrultusunda birleşmeye çağırıyorum. Aksi taktirde bu zihniyet bizleri yine bölmeye çalışacaktır. Aramıza fitne sokmaya çalışacaktır. Bizi birbirimize kötüleyecektir. Sokak kavgası yapar gibi siyaset yapan, insanlara çamur atarak yaptığı yanlışları gözlerden uzak tutan bu zihniyete dur deme zamanı gelmiştir. Tüm Kepezlilere çağrımdır, hakaret etmeyi, laf ebeliği yapmayı, kurumlarla kavga etmeyi, Kepez’e hiçbir hizmet yapmayıp kendisi dışında herkesi suçlamayı çok iyi bilen bu zihniyete iyi bir ders verelim… Kepez için birleşelim. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hırsızlığın, rüşvetin, kavganın ve çekişmenin son bulduğu, huzurlu, zenginleşen, gelişen, sorunlarını çözmüş, saygı ve sevginin hakim olduğu bir Kepez için el ele verelim” şeklinde konuştu.
Paylaş