havadurum

Kayahan’ın hayatı film olacak: Başrolde Eda Ece ve Yiğit Kirazcı mı var?

Sanatçı Kayahan’ın hayatını anlatan film için hazırlıklar devam ediyor. Filmde Kayahan’ın kızı Beste Açar’ı oynaması için Eda Ece’ye teklif götürüleceği, Kayahan’ı ise Yiğit Kirazcı veya Taner Ölmez’in canlandırabileceği öğrenildi.

737

Türk pop müziğinin efsane ismi Kayahan’ın hayatı beyazperdeye taşınıyor. Sanatçının kızı Beste Açar, babasının hayatını konu alan filmde rol alacak isimleri açıkladı. Açar, kendisini oynaması için Eda Ece’yi çok istediğini, babasını ise Yiğit Kirazcı veya Taner Ölmez’in canlandırabileceğini söyledi.

“Eda Ece’ye bayılıyorum”

Aramızda Kalmasın’a konuşan Beste Açar, filmde kendisini oynaması için Eda Ece’ye teklif götürüleceğini belirtti. Açar, “Onun kişiliğini çok seviyorum. Duruşunu, doğalığını çok seviyorum. Oyunculuğuna bayılıyorum. Eğer olursa ona bir teklif gidecek bizim tarafımızdan. Kabul ederse beni oynamasını çok isterim” dedi. Eda Ece, son olarak Yasak Elma dizisinde Yıldız karakterini canlandırıyordu.

Kayahan’ı kim canlandıracak?

Kayahan’ın hayatını anlatan filmde sanatçının gençlik yıllarını kimin oynayacağı ise henüz netleşmedi. Beste Açar, babasını canlandırması için Yiğit Kirazcı veya Taner Ölmez’in uygun olabileceğini ifade etti. Açar, “Babam için daha ‘tamam’ dediğimiz biri yok ama Yiğit Kirazcı diye düşünmüştük aslında. Çenesinde gamze olması, saçlarının kıvırcık ve zayıf olmasıyla babamın gençlik hallerini andırıyor. Taner Ölmez de olabilir. İpek Açar Kömürcü de projeden haberdar” diye konuştu. Yiğit Kirazcı, son olarak Menajerimi Ara dizisinde Barış karakterini, Taner Ölmez ise Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakterini oynuyordu.

Film ne zaman çekilecek?

Kayahan’ın hayatını anlatan filmin hikayesi ortaya çıktı. Şimdi de yapımcılarla görüşmeler devam ediyor. Beste Açar, büyük ihtimalle mayıs ayında çekimlere başlayacaklarını söyledi. Açar, “1969 ile 1990 yılları arasındaki babamı anlatacağız. Nasıl Kayahan oldu ve hangi yollardan geçtiğini kimse bilmiyor” dedi. Sanatçı Kayahan, 3 Nisan 2015’te hayatını kaybetmişti.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş