havadurum

Kardelen`e tam destek

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı`na Emine Kardelen seçildi.

1113
CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Olağanüstü Kongresi Belediye Nikah Salonu`nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan olağanüstü kongrede divan üyeleri belirlendi. Kongre sonucunda ise CHP İl Sekreteri ve İl Kadın Kolları Başkanlığı’na yeni atanan Emine Kardelen, tek liste ile başkan seçilen isim oldu. Toplam 250 delegenin katıldığı CHP İl Kadın Kolları Olağanüstü Kongresi’nde tek liste olarak başkanlığa aday gösterilen Emine Kardelen, 123 oy 1’i geçersiz olmak üzere 122 evet ile başkan seçildi. CHP Çanakkale İl Kadın Kolları yeni yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: “Öznur Aksoy, Gönül Bayraktar, Reyhan Çelebi, Neşe Dinçel, Hanife Elibol Özbek, Gülsüm Eral, Nahide Gül, Sibel Koç, Mukadder Taş, Necibe Tetik.”
“Kadın ikinci sınıf vatandaş görülüyor”
Kongrede konuşan yeni Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek: “Bu süreci daha da önemli kılan yaşayacağımız üç önemli seçim ve olası bir referandum olmasıdır. Ne yazık ki bugün ülkemiz kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadını ikinci sınıf vatandaş gören bir AKP zihniyetiyle yönetilmektedir. Atatürk’ün şu sözlerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir toplumda kadın-erkek beraberce, ekonomik, sosyal, toplumsal, yaşamsal anlama gelecek bütün kavramlar ve olguları beraber üretmedikçe, her iki cinsiyet de sınıfta kalır demektir. Kadının elinin değmediği her şey eksiktir. Bizler bu nedenle hiçbir davet hiçbir karşılık beklemeden ülkemize olan sorumluluğumuzdan dolayı ev ev, köy köy mahalle mahalle dolaşarak sevgi ve saygısıyla İnsanlarımızın yanında olmalıyız. CHP’li kadınlar olarak, emeği sömürülen, şiddete maruz kalan, evlere hapsedilen, ikinci sınıf yurttaş muamelesi gören binlerce kadının da umudu olacağız ve de olmalıyız. Çünkü CHP “ Kadının özgürleşme hareketi ve ülkemizin umududur” dedi.
“Halka ulaşmalıyız”
Kardelen geniş halk kitlelerine ulaşacaklarını belirterek: “ Demokratik toplum anlayışına uygun olarak bir ve bütün olmalıyız. Bu anlamda sadece kendimize yakın gördüklerimizle değil, geniş halk kitlelerine, kadın kuruluşlarına tarlada çalışan, evde oturan kadın bireylere ulaşarak ortak noktada buluşarak sorunları iyi dinleyerek ortaya koyup çözüme kavuşturarak örgütlerimizi güçlendirmek zorundayız. Farklı düşüncelerimiz, farklılıklarımız bizim ayrıcalığımız olmamalı, bizim zenginliğimiz; demokratik, hoşgörü ve barış içinde bütünlüğümüz olmalıdır. Gerek partisel bütünlüğümüz gerekse ulusal bütünlüğümüz kalıcı ve onurlu bir barışla mümkün olur” diye konuştu. CHP`nin içinde kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan ve kimseye küsmeden birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını kaydeden Kardelen: “ Barışın kentinde bizler konuşarak sorunlarımızı ortaya koyup birlik içinde çözüme odaklanmalıyız. 90 yıldır onurlu duruşu ile ülkemizin güvencesi olan 6 okun altında kenetlenerek bu kapıdan kol kola güçlenerek çıkmalıyız.Önümüzdeki seçimlerde partimizi yerel ve genelde iktidar yapmak zorundayız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün bize ettiği Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır. Savaşın olmadığı, çocukların ağlamadığı yokluk ve yoksulluğun yaşanmadığı adaletin hâkim kılındığı özgür, demokratik laik bir yaşam ortamı CHP İktidarı ile mümkündür. Bu vesile ile bu zorlu virajdan alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.
Paylaş