havadurum

Karayolunda tehlikeye davet!

Çanakkale-Ezine karayolunun büyük bir bölümünün tek şeritten yapılması kazaya davet olarak yorumlandı. Şehirlerarası karayolu olan, Çanakkale`yi İzmir`e bağlayan tek yol konumundaki güzergah üzerinden Kepez ile Dardanos, Güzelyalı`dan sonra yaklaşık 10 km alan ve sonrasında Ezine`ye yakın bölgede de yolun tek şerit olan hizmet vermesi sürücülerin tepkisi ile karşılaştı.

867
Çanakkale`yi İzmir`e bağlayan karayolu yine tartışmalarla gündeme geldi. 17-25 Aralık tarihi yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yarattığı skandallar arasında ismi geçen karayolunda yapılan çalışmalar sürücülerin tepkisi ile karşılaştı. Yolun büyük bir bölümünün tek şerit halinde hizmet vermesi nedeni ile dile getirilen tepkilerde “Bu yol daha yeni yapıldı, böylesi geniş çaplı bir çalışmaya tekrar neden ihtiyaç duyuldu. Yeniden ihale mi yapıldı? Kaça mal oldu?” gibi sorular yöneltildi. Kepez ile Dardanos girişi alanındaki yol, Güzelyalı`dan başlayan ve yaklaşık 10 km süren yol ile sonrasında Ezine`ye kadar yolun büyük bir bölümünün tek şeritte olması sürücüleri isyan noktasına getirdi.
 
 
“Tehlike saçıyor”
Çanakkale-Ezine arasındaki yolun büyük bir bölümünün tek şerit ile hizmet vermesine tepki gösteren sürücüler, yolun kazaya davetiye çıkardığını ifade ederek, yolun tehlikeli olduğunu ifade ettiler. Birçok yerde uyarı tabelalarının bile bulunmadığına dikkat çeken sürücüler, yeni yapılan ve kullanıma açılan yolların tekrar yapılmasına da anlam veremediler. Sürücülerin tehlike saçtığını ileri sürdükleri yolda kaza yaşanmamasının büyük bir şans olduğunu dile getirdiler.
Paylaş