havadurum

"Kararımı önümüzdeki günlerde açıklayacağım"

743
CHP Genel Merkezinin geçtiğimiz günlerde örgütlere gönderdiği genelgesi uyarınca, milletvekilliği düşünen il başkanı ve il yöneticileri, ilçe başkanı ve ilçe yöneticileri ile belde başkanı ve belde yöneticileri aday adayı olabilmeleri için istifa etmeleri gerektiği ifade edilmişti. 5 Aralık`ta başlayan istifa süreci 26 Aralık`ta son bulacak. Bir süredir kulislerde milletvekilliği aday adaylığı konuşulan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural da CHP Genel Merkezi`ne giderek ilk adımı attı. Genel Merkez temasları ile ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamada bulunan CHP`li Ural, temasları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Ankara ziyaretinin nedenlerini ifade eden Ural, "Öncelikle milletvekilliği konusuydu ziyaret nedenim. Diğer bir konu da; Çanakkale siyaseti ile ilgili ara ara gelerek bilgilendirme yapmam ve raporları sunmamla alakalıdır. Yine geldim, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Çanakkale`nin siyasi gündemi ile ilgili bilgiler verdim" dedi. 
 
"En doğal hakkım olduğunu düşünüyorum"
"Adaylık sürecimin başlamasıyla ilgili görüşmelerimi yaptım. Aldığım intiba da gayet olumluydu" diyen CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, "Önümüzdeki süreçte kararımı vereceğim. Ama bu karar benim kendi başıma alacağım bir karar değildir. İl yönetimimizle yan yana gelerek, onların da görüşlerini aday olmam gerektiğinin bilincindeyim. Dolayısıyla benim için öncelikle, doğru, ilkeli ve nitelikli siyaset gelir. Bu yolda da ilerliyorum" dedi. 
 
"Genel Merkezin görüşü alınmadan aday olunmamalı"
"Genel merkezimizin zaten benimle ilgili gayet doğal bir beklentisi vardı" diyen Ural, "Bu süreci daha önce de görüşüyorduk. Çanakkale Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ile de değerlendirmelerde bulunmuştuk. En doğal hakkım olduğunu da düşünüyorum. Ama içinde bulunduğumuz süreç, çok kritik bir süreç. Böyle bir dönemde, herkesin `ben istifa ediyorum, aday oluyorum` mantığı ile yaklaşması bence doğru değil. Bu süreci doğru yönetmek zorundayız. Bu süreçte, adaylıkla ilgili olarak örgüt yönetici ve başkanlarımızın, Genel Merkezimizin de düşüncelerini aldıktan sonra bu hamleleri yapmaları gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş